Connect with us
Klaus Iohannis declarații de presă la ora 16:00 de la Palatul Cotroceni. Ieșirea publică vine după participarea la bilanțul DIICOT.

Politic

Klaus Iohannis: „Am aprobat bugetul și bugetul asigurărilor sociale”

Președintele Klaus Iohannis declarații la ora 16:00 de la Palatul Cotroceni. Președintele a transmis Guvernului un mesaj în care cere „responsabilitate”.

Klaus Iohhanis, declarații de la Palatul Cotroceni

„Așa cum am promis la începutul săptămânii am făcut o analiză a bugetului și a bugetului pe asigurări sociale. Această analiză a confirmat ce am spus data trecută. Veniturile la buget sunt supraapreciate, cheltuieli sunt prevăzute cu o sumă foarte mare. 14% este foarte mult. De asemenea se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde.

Am decis astăzi și am și făcut-o: am promulgat bugetul și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget și guvernul care s-a angajat să execute acest buget are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru. Pentru guvern am un mesaj simplu: în cursul acestui exercițiu bugetar, cer guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate.„, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a participat azi la bilanţul DIICOT. Președintele a lansat din nou critici dure la adresa Guvernului, pentru tentativa de a modifica legislaţia penală. Şeful statului a declarat că recentele iniţiative ar fi dus la scăderea în intensitate a luptei anticorupţie şi ar fi afectat cazurile cercetate de DIICOT.

Potrivit agendei preşedintelui, pulbicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, la ora 15.00, Klaus Iohannis are o întâlnire cu negociatorul şef al Comisiei Europene pentru BREXIT, Michel Barnier.

Vom reveni cu declarațiile președintelui!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top