Connect with us
Klaus Iohannis a vorbit într-o conferință de presă despre motivele pentru care a decis să nu invite la manifestările de 1 Decembrie persoanele cu probleme..

Politic

Klaus Iohannis, despre decizia de a nu invita persoanele cu probleme penale la evenimentele de 1 Decembrie

Klaus Iohannis a vorbit despre decizia de a nu invita persoanele cu probleme penale la evenimentele de 1 Decembrie. Președintele a vorbit despre acest subiect într-o conferință de presă. Klaus Iohannis a spus de ce a decis să nu invite persoanele cu probleme penale la manifestările de 1 Decembrie.

Președintele a declarat că trebuie date semnale puternice că la vârful statului se promovează curățenia în politică.

Klaus Iohannis: „Vinovaţi sau nu, politicienii care au probleme cu justiţia să facă un pas înapoi”

„Ziua Naţională este o zi dedicată unor manifestări foarte vizibile. Acestea vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, de stat de drept, de stat european şi membru NATO. Prin manifestările de 1 Decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României, care se bazează pe valorile UE, ale NATO, iar toate acestea au un punct foarte puternic – statul de drept.

Este foarte bine să dăm semnale puternice, lesne de înţeles şi de către cetăţeanul de rând, că la vârful statului se promovează curăţenia în politică”, a declarat preşedintele, răspunzând unei întrebări legate de decizia sa de a nu invita ”persoane cu probleme penale” la parada militară şi la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, de Ziua Naţională a României.

Preşedintele a spus că „această nevinovăţie este un principiu pe care cu toţii îl respectăm, dar politicienii care au probleme cu justiţia, vinovaţi sau nu, fac un pas înapoi până îşi rezolvă problemele”.

„La noi această cutumă încă nu este bine cunoscută şi nu este bine respectată. Pentru a acoperi această lacună, am hotărât să fac această invitaţie”, a adăugat Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top