Connect with us
Klaus Iohannis: ”Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu”

Politic

Klaus Iohannis: ”Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu”

Klaus Iohannis nu a fost rezervat în declarații, astfel dezbătând mai multe subiecte. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ”după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viaţa publică românească”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, preşedintele României.

„Eu m-am exprimat de prea multe ori despre aceste chestiuni ca să mă aştept să mai ţină Dragnea cont de ce îi transmit via media. În continuare, sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică.

Deci Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viaţa publică românească. Aşa s-ar întâmpla în absolut orice ţară, chiar cu o democraţie incipientă, din lume.

Că la noi nu se întâmplă are două aspecte – că Dragnea nu se retrage, nu se retrage.

Aşa gândeşte el. Însă partea care mi se pare că este încă un pic mai gravă este că PSD nu-şi dă seama că trebuie să îl trimită pe Dragnea acasă, că practic, acum, suntem în faza total nepotrivită şi nefericită în care un partid întreg şi cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de presiune sau grup de lobby pentru un infractor”, a afirmat Iohannis.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman. Vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că nu va demisiona de la conducerea Camerei şi nici de la şefia PSD.

Citește și: Klaus Iohannis, în vizită oficială la Varșovia. Ce a discutat cu omologul său

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă dimineaţă că va candida pentru încă un mandat la Preşedinţia României.

„Bună dimineaţa. Am luat o decizie importantă şi vreau să v-o comunic acum, aici, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, a declarat Klaus Iohannis la Sibiu.

Klaus Iohannis anunţase încă din campania electorală din 2014 că planurile sale vizează două mandate la Cotroceni,pentru a-şi putea pune în aplicare obiectivele politice.

Totuşi, acesta este primul anunţ oficial din poziţia de preşedinte al României privind încă o candidatură la Cotroceni.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc la finele anului 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top