Connect with us
Klaus Iohannis a declarat după ședința CSAT că a foat avizat favorabil proiectul de buget. Guvernul Grindeanu se va reuni.

Politic

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „A fost avizat proiectul de buget”

Şedinţa CSAT pentru avizarea bugetului s-a încheiat. Președintele Klaus Iohannis a ieșit public și a spus că a fost avizat priectul de buget.

Ședința CSAT s-a încheiat: A fost avizat proiectul de buget

 

„Am avut un singur punct de discuție care s-a referit la aprobarea bugetului. Este important de știut că acest aviz este obligatoriu și ca atare discuția a fost una aplicată și cu concluzii destul de clare pe care o să le prezint.
Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care dorește să-l trimită în Parlament. Acest buget pe care Guvernul l-a pregătit mi se pare problematic. Acest buget prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și după părerea specialiștilor acest buget este prea optimist.

Este un buget supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare. Vorbim de o creștere de 15%. Chiar dacă considerăm că econimia României va crește, o creștere atât de mare este greu de realizat. În acest context este cu atât mai greu de realizat de ce buugetele în unele zone au fost scăzute.

Proiectul care mi-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerului Apărării Naționale. Este important de subliniat că acest buget trebuie executat cu folos pentru România și pentru Securitatea Națională a României. Acești bani să fie folosiți pentru programe de dotare, care duc la o modernizare a dotării în România.

Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zonă foarte apropiată cu cel de anul trecut.

Toate celelalte bugete sunt scăzute cu aproximativ 10 %.

Am analizat toate aceste bugete și în final CSAT a avizat favorabil bugete de securitate națională. Important de reținut că prin prim-ministru s-a angajat ca la rectificarea bugetară să completeze sumele. Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget.”, a declarat Klaus Iohannis după ședința CSAT.

A fost prima ședință a CSAT la care a participat premierul Sorin Grindeanu. De asemenea au participat și noii membri ai Guvernului Gabriel Leş (MApN), Carmen Dan (MAI), Teodor Meleşcanu (MAE), Florin Iordache (Justiţie), Alexandru Petrescu (Ministerul Economiei) şi Viorel Ştefan (Ministerul Finanţelor).

Citește și: Guvernul se reunește pentru adoptarea bugetului

După şedinţa CSAT, Guvernul este aşteptat să se reunească într-o şedinţă de Guvern pentru aprobarea proiectului de buget. Apoi va fi transmis Parlamentului, pentru a începe audierile în comisiile de specialitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top