Connect with us
Klaus Iohannis le-a spus "pas" lui Teodorovici și Toader. Cei doi miniștri, primiți de consilieri

Politic

Klaus Iohannis le-a spus „pas” lui Teodorovici și Toader. Cei doi miniștri, primiți de consilieri

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au fost primiţi, joi, la Palatul Cotroceni, de către consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină şi Cosmin Marinescu, informează Administraţia Prezidenţială.

„Ministrul Finanţelor Publice şi ministrul Justiţiei au fost primiţi la Palatul Cotroceni de către Mihaela Ciochină, consilier prezidenţial – Departamentul Legislativ, şi Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial – Departamentul Politici Economice şi Sociale”, anunţă Preşedinţia.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o joi la consultări, alături de miniştri de resort, pentru clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită.

Ulterior, Guvernul a adoptat ordonanţa privind rectificarea bugetară.

Şeful statului a condamnat ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şi a solicitat public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat îndeplineşte exigenţele constituţionale de aprobare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează, joi, o vizită în Spania.

Întâlnire a coaliției la Dragnea în birou

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, liderii coaliției PSD-ALDE, au avut o întâlnire în biroul președintelui PSD miercuri. Cei doi au avut o discuție în contextul scandalului dintre Dragnea și Gabriela Firea.

Totodată, s-a vorbit și despre Legea Offshore.

Coaliția PSD-ALDE va avea o ședință la ora 15.00, la care vor fi prezenți și miniștrii Energiei și Transporturilor.

Surse din rândul PSD au declarat pentru presa centrală că mai mulți lideri ai partidului sunt nemulțumiți de modul în care Dragnea conduce partidul și vor o ședință a CEx în care îi vor cere liderului partidului să țină cont de părerile lor sau să facă un pas în spate.

Citește și: Guvernul adoptă rectificarea bugetară fără a avea avizul CSAT. Reacție dură a lui Iohannis

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top