Politic

Klaus Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Strasbourg, a declarat că PSD și Liviu Dragnea s-au comportat „ca la grădiniță” în ceea ce privește declanșarea referendumului pe tema grațierii.

„PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă: ‘Vin cu tata, vin şi eu cu tata, am eu un unchi şi vin şi eu cu un unchi mai tare'”, a spus şeful statului, cu privire la reacţiile PSD şi ale lui Liviu Dragnea în chestiunea referendumului, conform Agerpres.

El a mai spus că cei de la PSD se gândesc la suspendarea sa încă de când a devenit președinte, însă că nu crede în declanșarea acestei proceduri.

Citește și: Referendum național: Klaus Iohannis a declanșat procedurile de organizare

Șeful statului a afirmat că nu are informații că grațierea și amnistia vor fi promulgate prin OUG în zilele următoare și că „cercul de decidenţi în PSD s-a restrâns foarte mult şi tinde spre unu”.

Iohannis îl apreciază pe Grindeanu

Președintele Klaus Iohannis a apreciat că premierul Sorin Grideanu este un om care înțelege politica și cu care se poate discuta. El a precizat că înainte de a prezida şedinţa de Guvern de săptămâna trecută a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi politicos să-l invite la această reuniune dacă tot a venit la Executiv.

Şeful statului efectuează o vizită oficială de două zile la Strasbourg. Șeful statului va avea marți convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, alături de care va susține declarații de presă, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu președintele CEDO, Guido Raimondi.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-24T13:36:51+02:00 13:36

Vezi comentarii

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More