Liviu Dragnea cere adoptarea cât mai rapidă a OUG 14

Ultimul update: vineri 10 februarie 2017 15:12 Data publicării: vineri 10 februarie 2017 15:11

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut apel către parlamentari ca OUG 14 să fie adoptată în cel mai scurt timp cu putință.

Social-democratul consideră că există o „cvasi-unanimitate în acest sens”, ceea ce înseamnă că prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică.

”În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, pentru că ordonanța a fost abrogată

Dragnea: Parlamentul să voteze pentru abrogarea OUG 13

Liderul PSD a mai spus că dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14 decurge din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în acest sens.

”Am văzut că unele partide au cerut dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresă pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanţă de urgenţă, ea trebuie dezbătută în regim de urgenţă. Aşa spune Constituţia României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgenţă să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi să trimită rapid legea spre promulgare”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

OUG 14 este cea care abrogă OUG 13, privind modificarea codurilor penale. Cea din urmă este ordonanța care a stârnit un val de proteste în rândul românilor. USR a cerut încă de luni dezbaterea în regim de urgenţă a OUG 14.

Sursa: Huff.ro
Știri despre:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *