Connect with us
Liviu Dragnea Cine este liderul PSD

Politic

Liviu Dragnea – Cine este liderul PSD, biografie

Liviu Dragnea este unul dintre cei mai comentați oameni în aceste zile. Victoria avută de PSD la alegerile parlamentare 2016 i-a adus liderului PSD popularitate, dar si un val de încredere. Românii speră acum ca Dragnea îi va scoate din sărăcie cu programul său de guvernare.

Cine este Liviu Dragnea?

Liviu Dragnea s-a născut în Teleorman, pe 28 octombrie 1962 în comuna Gratia. De profesie este inginer, iar în politică a început să fie cunoscut ca membru PD. În mandatului lui Emil Boc, Liviu Dragnea a fost Ministrul Administrației și Internelor (februarie 2009 – februarie 2009).

În prezent Liviu Dragnea este președintele PSD și reprezintă în camera deputaților Județul Teleorman.

Scurtă biografie

Dragnea a absolvit în anul 1981 Liceul Unirea din Turnu Măgurele. Apoi a început să studieze în București la Facultatea de Transporturi. A absolvit secția Autovehicule rutiere în anul 1987. Tot la capitolul studii, Liviu Dragnea a urmat un curs la o școală din Roma.  În Italia s-a specializat în studii administrative în anul 1997. Interesul său pentru învățare nu s-a oprit aici. În 2001 a asolvit la ASE un curs de Management al Administrației Publice, iar în 2003 termină facultatea de Administrație publică de la Universitatea Ecologică.

Liviu Dragnea în politică

Până să ajungă liderul celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea a fost membru simplu al Partidului Democrat în 1995. Apoi a fost vicepreședinte al partidului în Teleorman până în anul 2000. A început să urce pe scara politică în 1996 când a fost numit prefect al județului Teleorman. În anul 2000 Dragnea pleacă din Partidul Democrat și se îndreaptă spre PSD. Timp de 5 ani a fost membru fară vreo funcție specială, urmând ca în 2005 să devină vicepreședinte PSD.

În 2008 caștigă la alegerile locale funcția de Președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Procesul de ascensiune în cariera politică a continuat să fie pe un trend pozitiv. Dragnea devine în 2008 coordonatorul PSD la alegerile parlamentare, alaturi de Miron Mitrea. În 2009 este numit Ministrul Administrației și Internelor. Demisionează din această funcție o lună mai târziu.

La alegerile parlamentare din 2012, Liviu Dragnea câștigă fotoliul de deputat pe listele USL. În decembrie 2012 devine vicepremier, dar și Ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale.

În iulie 2015 Dragnea a fost ales președinte interimar al PSD.

Realizări în cariera politică

Iată ce realizări a avut Liviu Dragnea ca Prefect al județului Teleorman

  • În 1997 înființează Agenția pentru Dezvolatre Regională
  • Organizează în septembrie 1997 “Seminarul privind cooperarea transfrontalieră a județelor riverane Dunării”
  • ”Apropie” România de Africa, organizând o vizită pentru sefii misiunii diplomatice din țarile africane. Evenimentul a avut ca scop apropierea județului condus de Dragnea și țările invitate
  • În vederea pre-aderării la UE, invită în Teleorman înalți oficiali ai Comisiei Europene în anul 1998
  • În perioada 1998-2000 Liviu Dragnea demarează lucrări de modernizare a drumurilor între București și Alexandria

A fost ministru de interne 22 de zile

În 20 ianuarie a fost numit Ministru al Internelor, însă nemulțumirea lui Liviu Dragnea cu privire la bugetul alocat de guvern l-a făcut pe actualul lider PSD să demisioneze din funcție după 22 de zile.

Premii luate de Liviu Dragnea

Președintele PSD are în palmares și câteva premii oferite de diferite organizații.

  • Orașul Negrești-Oaș i-a oferit titlul de cetățean de onoare
  • În 2001 obține un titlu internațional. Dragnea este cetățean de onoare al orașului Leon Country din SUA
  • Orașul în care a fost prefect 4 ani i-a acordat lui Dragnea și un OSCAR. Liderul PSD a primit Oscarul pentru Excelență în Județul Teleorman. Administrația condusă chiar de el considera la acea vreme că Dragnea a avut o activitate deosebită.
  • Diplomă de Excelență, acordată de Federația Autorităților Locale din România
  • „Prieten al comunității evreiești din România”
  • „Compasul Ierusalimului” – Ianuarie 2016

De ce a fost Dragnea condamnat penal?

Se tot pomenește de condamnarea penală lui Liviu Dragnea. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Liderul PSD așteaptă motivarea instanței pentru a ataca decizia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Căsnicia lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost casătorit cu Bombonica Dragnea de care a divorțat. Presa de scandal susține că soția sa l-a părăsit după ce l-a surprins într-o relație extraconjugală.

Presa de scandal a scris în urma cu ceva timp detalii despre fosta soție a lui Liviu Dragnea și problemele din relația lor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Murphy

    2016-12-17T13:13:28+02:00 at 13:13

    Nimic despre performanta casoiului din Alexandria.
    Ar fi utila o comparatie a valorii ei si a sumelor castigate de bugetarul permanent pentru a face o socoteala cu cat a contribuit socrul, tatal Bombonicii si crescatorul de rosii teleormanene, la bunastarea familiei. Banuiesc ca ceva apropiat de valoarea a zece matusi Tamara nastasiene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top