Connect with us
Liviu Dragnea va susține o conferință de presă în care va vorbi despre propunerea pentru premier. Klaus Iohannis a respins propunerea PSD.

Politic

Dragnea și Tăriceanu, declarații: Până mâine seară vom veni cu altă propunere

Liviu Dragnea va face declarații de presă de la Palatul Parlamentului, la ora 16:00. Președintele PSD va reacțoina după ce Klaus Iohannis a respins desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier.

Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, despre resingerea lui Sevil Shhaideh

Dragnea: „Eu cred că totul a fost o minciună. Și ceea ce i-a spus doamnei Sevil și ceea ce a vorbit. De la început a avut în minte ceea ce i-a spus dl Tăriceanu: să nu facă coaliție cu noi. Cred că tot ce a făcut a fost o mascaradă.”

Tăriceanu: „Mi-a zis clar că nu acceptă guvern PSD.”

Dragnea: „Îmi aduc aminte că a numit-o cu fruntea sus. Eu nu cred că vreun serviciul sau SRI spre exemplu a influențat această decizie. Pentru că SRI a dat aviz pozitiv și când a fost numită secretar de stat și când a fost numită ministru. Și era căsătorită cu același om. Îmi arată o mare disperare din partea unora. Majoritatea în Parlament o avem. Îmi pare rău că nu au fost conștienți de asta. Este locul unde se fac legi și este locul unde se stopează abuzurile.

Am avut votul legitim de vot și presiune auriașă să fiu prim-ministru. Nu vreau să forțez o lege pentr asta. Sperând că venim cu o propunere făcută în mod cinstit am crezut că acest om va ține cont de modul cum am procedat eu. Orice altă propunere din PSD o făceam era găsit că încă de la grădiniță avea simpatii cu alte rețele. Faptul că avem majoritate cu colegii de la ALDE nu e de reproș.

Îmi pare rău că un om ne face să nu avem sărbători liniștite.”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea, declarații după ce Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE

UPDATE: Declarații Liviu Dragnea.

Urmărim cu stupefacție anunțul președintelui Iohannis, de fapt răspunsul la propunerea noastră la desemnarea de premier. Am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii.

N-am reușit să gasim niciun motiv constituțional sau legat de alte riscuri și părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanșeze o criză politică în România.

Joi, după consultări a sunat-o pe doamna Shhaideh, invitând-o să discute despre programul de guvernare, i-a dat câteva teme spunând că o să o numească. După alegeri am sperat că și domnul Iohannis și oamenii și instituțiile cu care se consultă au înțeles că românii nu mai vor jocuri politice sau oculte pe spinarea lor. M-am înșelat, acești oameni nu înțeleg. Domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea Guvernul acestei majorități pe care românii au votat-o.

Sunt sigur că și dumnealui și ceilalți acoliți sunt speriați de posibilitatea certă că programul de guvernare să fie pus în practică și românii să înceapă să trăiască mult mai bine, ceea ce îi deranjează. Și al doilea lucru, că nu vrem să perpetuăm un sistem toxic pentru România. Asta nu îl îndreptățea să ia această decizie în dispreț total față de români.

Pentru noi nu au niciun fel de importanță campania generată de aparatul de propagandă tradițional. Vreau să vă spun că dl Iohannis a semnat numirea lui Shhaideh în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și putea să o refuze. De atunci și până astăzi nu au apărut motive care să îi motiveze acest refuz.

Am vorbit cu colegii de coaliție și partid și până mâine seară o să trebuiască să luam o decizie. Și vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu într-un interes personal sau de grup, ci între ce va fi sau nu bine pentru România.”. a spus Dragnea.

Liviu Dragnea, despre posibila suspendare a președintelui

În cadrul conferinței, Liviu Dragnea a vorbit și despre suspendarea președintelui. Președintele PSD a spus că nu are nicio exitare de la acest fapt, dacă va considera că acest lucru este mai bun pentru România.

Este o avalanșă de mesaje de la oameni care se simt jigniți și care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma analizei vom ajunge la concluzia că pentru țară trebuie să îl suspendăm pe președinte nu o să am nicio ezitare. Ne gândim la crearea unei comisii care să decidă dacă gestul președintelui e sau nu constituțional.

Sâmbătă am încercat să-l sun pe dl președinte. Ori m-a blocat, ori și-a schimbat numărul. Suna închis. Porumbei călători nu am trimis. Eu am făcut acest gest de a-i ura „Crăciun fericit!”.”, a declarat Liviu Dragnea.

Știrea inițială: Liviu Dragnea a anunțat că la ora 16:00 la vorbi de la Palatul Parlamentului. Coaliția PSD-ALDE va trebui să facă o nouă propunere pentru premier.
Klaus Iohannis a făcut anunțul cu privire la desemnarea premierului. Șeful statului a susținut o scurtă conferință de presă de la Cotroceni. Iohannis a respins desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier.

Citește și: Klaus Iohannis a refuzat desemarea lui Sevil Shhaideh ca premier

„Săptămâna trecută când am avut consultări, PSD și ALDE mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD-ALDE să facă altă propunere.”, a declarat Iohannis.

1 Comment

1 Comment

  1. radu

    2016-12-27T18:05:36+02:00 at 18:05

    ROMÂNIA TV esti o televiziune manipulatoare a minților neștiutoare de prea multă carte….Calitatea indivizilor aduși în platoul televiziunii demonstrează acest fapt. Majoritatea sunt personaje sinistre care habar nu au pe ce lume se află. Cum să vorbești despre suspendarea Președintelui atâta timp cât domnia sa a respectat întrutotul LEGEA. Nu cumva se forțează iarăsi suspendarea Președintelui României ? Înseamnă că avem un Parlament de kakat. De ce nu vrea Dragnea să vină cu altă propunere ? Ce ascunde Dragnea ? Ce urmărește ? Ale cui jocuri le face ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top