Politic

Liviu Dragnea îl amenință pe Iohannis în disputa premierului: În caz de refuz, mergem la suspendare

Președintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că acesta a întârziat numirea unui premier.

„E o bătaie de joc la adresa românilor. Am inteles ca de fapt face tot posibilul ca o mare parte din programul nostru de guvernare să nu fie aplicat, în așa fel încât românii să nu beneficieze, pentru a ne scădea noua cotă de încredere”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Șeful PSD a afirmat că face „eforturi pentru ca oamenii să nu iasă în stradă”, întrucât aceștia „așteaptă ce au votat”. Conform acestuia, în cazul în care Klaus Iohannis va refuza și propunerea Sorin Grindeanu, „mergem la suspendare”.

Citește și: Sevil Shhaideh: Am primit telefoane de amenințare

Liviu Dragnea a afirmat că efectele întârzierii permierului sunt, printre altele, amânarea creșterii salariului minim, a neimpozitării pensiilor sub 2000 de lei, a creșterii salariilor în administrație sau a HG privind reducerea prețurilor la medicamente.

„Legea celor 102 taxe nu este promulgată nici acum, președintele caută tot felul de tertipuri ca să o întoarcă pentru ca toți românii să fie umiliți la cozi”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea infirmă că a primit de la Iohannis motivele respingerii lui Sevil Shhaideh

În ceea ce privește informațiile conform cărora ar fi primit de la Iohannis motivele respingerii lui Sevil Shhaideh într-o scrisoare, el a citit un document primit de la Administrația prezidențială, dar aceasta conținea doar declarația publică a șefului statului.

Citește și: De ce a refuzat Iohannis să o desemneze premier pe Sevil Shhaideh

Dragnea a precizat că nu l-a întrebat pe Sorin Grindeanu ce a discutat cu Klaus Iohannis și că crede că președintele va anunța mâine dacă acceptă sau nu propunerea.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More