Connect with us
Liviu Dragnea, prima reacție după ce Parlamentul a adoptat modificările la Codul Penal

Politic

Liviu Dragnea, prima reacție după ce Parlamentul a adoptat modificările la Codul Penal

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că nu crede că va scăpa după aceste modificări ale Codurilor penale și că nu vrea să plece din funcție „ca prostul” ci să lase în urmă „o țară mai bună”.

Întrebat dacă, în urma redefinirii celor două infracţiuni de care e acuzat – abuz în serviciu şi grup infracţional organizat – scapă de cele două acuzaţii, Dragnea a spus: „Eu nu cred. Mai aveţi alte întrebări? Sincer!”

El a susţinut că „ştie ce-l aşteaptă”, dar vrea să lase în urma sa mai multă încredere în justiţie, context în care a reluat unele acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat deja că va ataca la Curtea Constituțională aceste modificări.

Citește și: Klaus Iohannis va contesta Codurile Penale la CCR

Liviu Dragnea, declarație nervoasă după adoptarea modificărilor la codurile penale

„O spun de un an de zile – mi-am asumat aceste lucruri şi în campania electorală, şi ulterior şi ştiam ce mă aşteaptă şi ştiu ce mă aşteaptă, numai că nu pot să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie – şi o spun pe româneşte ca la noi, în Teleorman.

Adică vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român – şi dumneavoastră şi oricare din această ţară – să ştie că poate avea încredere în justiţie, chiar dacă nu sută la sută.

Nu în situaţia în care suntem. Nu vorbiţi de faptul că e un preşedinte la Cotroceni care calcă în picioare Constituţia, care trimite un consilier să ameninţe un judecător constituţional, care a obţinut case prin fals şi care refuză să dea sute de mii înapoi la statul român.

Nu vorbiţi de faptul că s-au obţinut denunţuri prin şantaj, prin ameninţări, că au fost sume falsificate în dosare şi că sunt oameni care stau în puşcării degeaba, nevinovaţi, oameni care au ieşit din puşcărie şi dovedit de CEDO că au stat nevinovaţi.

Aveţi o problemă cu această obsesie. Când am spus lucrul acesta, am spus că s-ar putea să nu scap şi nu cred că o să scap.

Dar vreau, măcar când am terminat această funcţie, să ştiu că am lăsat – împreună cu colegii mei pe care îi felicit că rezistă la toate aceste mizerii şi ameninţări – că lăsăm o ţară mai bună.

Asta este obiectivul nostru şi din punct de vedere al drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi din punct de vedere economic şi social. Şi eu cred că Dumnezeu ne va ajuta”, a afirmat preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Modificarea Codului Penal a trecut de Parlament

Dragnea, convins că modificările la codurile penale nu afectează colaborarea cu partenerii externi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că actuala formă a Codurilor penale nu poate afecta „cu absolut nimic” buna colaborare dintre România şi partenerii externi.

„M-am consultat cu juriştii. Forma actuală a Codurilor penale nu poate afecta cu absolut nimic buna colaborare dintre România şi partenerii externi în ceea ce priveşte infracţionalitatea economico-financiară, în ceea ce priveşte combaterea terorismului, a traficului de droguri, combaterea traficului cu fiinţe umane.

Nu există niciun fel de temere sau prevedere din aceste Coduri penale care să afecteze această colaborare”, a afirmat Dragnea, la Parlament

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top