Connect with us
Liviu Dragnea s-a supărat pe Tudorel Toader. Ce părere are ALDE

Politic

Liviu Dragnea s-a supărat pe Tudorel Toader. Ce părere are ALDE

Liviu Dragnea nu îl mai dorește pe Tudorel Toader în Guvern, dar este ținut în șah de Călin Popescu Tăriceanu și ALDE, care se opun schimbării acestuia din Executiv.

Liderul PSD pune presiune pe Tudorel Toader să modifice prin ordonanţă de urgenţă una dintre legile Justiţiei, cu speranţa că va nimeri la un complet de judecată mai favorabil la ICCJ.

De asemenea, Dragnea a dorit și ordonanță de urgență în legătură cu amnistia și grațierea.

Cu toate acestea, ministrul Justiției nu a făcut nimic în ambele cazuri, lucru care, evident, l-a nemulțumit pe liderul suprem al PSD.

Astăzi, Liviu Dragnea a fost iritat de întrebarea unui jurnalist cu privire faptul că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat extrem de mulțumit de activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, și prin urmare nu sunt motive să fie inclus pe o listă a miniștrilor remaniabili de la ALDE.

Dragnea susține că Tudorel Toader este pe un loc al PSD-ului

„Dar de ce a ajuns dintr-o dată domnul Tudorel Toader subiect? De ce neapărat domnul Toader?”, a răspuns liderul PSD.

Pentru că a spus doamna Gabriela Firea că este în capul acelei liste de miniștri ce ar putea fi schimbați, i-au răspuns jurnaliștii, moment în care Liviu Dragnea a ironizat-o.

Să nu fi făcut doamna Firea vreo confuzie cu listele, că tot umblau cu liste în acea perioadă”, a continuat el, făcând referire la lista de membri ai CEx PSD care i-au cerut demisia.

Nu există nicio listă făcută de nimeni, de nimeni care ar putea să aibă putere de decizie în partid, cu privire la remaniere.

Am vorbit și cu domnul Tăriceanu ieri… ministrul Justiției, Tudorel Toader, este pe un loc al PSD-ului.

Deci negocierea a fost foarte clară când s-a format Guvernul, sunt patru ministere asumate de ALDE – Energie, Mediu… Relația cu Parlamentul și… îmi cer scuze, îmi scapă unul acum… sau trei, mă rog… și Externele – deci patru ministere, iar celelalte sunt asumate de PSD.

E foarte bine că ne exprimăm aprecierea de un ministru sau altul, dar decizia este la Comitetul Executiv de la PSD”, a spus Dragnea.

Întrebat în aceste condiții dacă este mulțumit de activitatea lui Tudorel Toader, liderul PSD a răspuns că își va spune „părerile astea” în CEx și că o decizie va fi luată tot în cadrul acelui CEx.

Zilele trecute, Liviu Dragnea a mai făcut o astfel de amenințare voalată, la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD a spus, vorbind despre ministul Justiției Tudorel Toder, că postul de președinte al Senatului este unul care ar reveni în mod normal social-democraților.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după ce s-a spus că va fi candidatul PSD-ALDE la prezidențiale

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top