Connect with us
Sorin Grindeanu, exclus din PSD

Politic

DECIZIE ISTORICĂ! Liviu Dragnea: „Singura soluție este moțiunea de cenzură”

Liviu Dragnea a anunțat în urmă cu puțin timp că singura soluție să-l îndepărteze pe Sorin Grindeanu de la guvern este moțiunea de cenzură, conform Antena 3.

ACTUALIZARE, 15:29 – Moțiunea de cenzură va fi depusă luni de PSD.

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democraţii urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu.

Ambele decizii au fost luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care s-a reunit la sediul central al partidului.

Surse din PSD au precizat pentru News.ro că deciziile s-au luat cu unanimitate de voturi.

Conform articolului 27 din Statutul PSD, „calitatea de membru al Partidului Social Democrat se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid”.
Articolul 31 menţionează excluderea, ca sancţiune aplicată membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior.
Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

Sorin Grindeanu a fost exclusiv din PSD după o activitate de 21 de ani în acest partid.

Scandalul a fost declanșat acum câteva zile, după ce PSD a întocmit un raport în care a analizat activitatea guvernului.

Este pentru prima dată în istoria României când un partid, aflat la guvernare, va depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern.

Sorin Grindeanu îl demite pe şeful SGG şi l-ar putea înlocui cu Victor Ponta

Premierul Sorin Grindeanu are la această oră o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, urmând să îl demită din funcţie, iar în locul său să fie numit Victor Ponta, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Premierul Sorin Grindeanu are la această oră o discuţie cu actualul secretar general, Mihai Busuioc, surse oficiale afirmând, pentru News.ro, că el urmează să fie demis.

Varianta luată în calcul pentru a-l înlocui este fostul premier Victor Ponta.

Această numire şi demitere poate fi făcută direct de către premier, prin ordin, şi se publică în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea, şi este un apropiat al şefului PSD.

Secretarul General al Guvernului are o serie de atribuţii importante în privinţa organizării şi funcţionării Guvernului şi a aparatului administrativ, având competenţe şi în privinţa organizării şedinţelor de Guvern.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top