Liviu Dragnea vrea amnistie și remaniere guvernamentală

10.09.2018
Liviu Dragnea vrea amnistie și remaniere guvernamentală

Președintele PSD, Liviu Dragnea, vrea amnistie și spune că aceasta nu este o „iluzie juridică”. El a vorbit și despre o remaniere guvernamentală.

Dragnea a declarat duminică seară, într-o emisiune la Antena 3, că este nevoie de adoptarea unui „pachet de soluţii să se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor în justiţie”.

„Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm foarte deschis şi tranşant.

Se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp de a se găsi o soluţie sau un pachet de soluţii să se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor în justiţie, de implicarea procurorilor în instanţe şi de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale şi neconstituţionale.

Pentru mine şi pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridică„, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD susţine că a cerut reprezentanţilor Guvernului să urgenteze procedura pentru ca „efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse”.

„S-a cerut Guvernului, s-a cerut doamnei prim-ministru, domnului ministru al Justiţiei, altora, să se găsească soluţiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse.

Nu trebuie să mai muncească mult. Nu e aministie, e în regulă.

Să se dea posibilitatea ca cei nevinovaţi să nu mai plătească costul unei vânători de vrăjitoare care s-a petrecut în România, să dea posibilitatea judecătorilor să judece fără să fie terorizaţi”, a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea anunță remaniere guvernamentală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, posibilitatea ca, până cel târziu la începutul lunii octombrie, să fie făcută o remaniere a Guvernului.

El a declarat, la Antena 3, că premierul Viorica Dăncilă va face, până atunci, o evaluare a tuturor miniştrilor, iar conducerea PSD va decide care miniştri vor fi înlocuiţi.

„Doamna prim-ministru, aşa cum am vorbit cu dumneaei, am vorbit şi cu domnul Tăriceanu, trebuie să prezinte o proprie evaluare a miniştrilor, iar noi în PSD, într-un termen rezonabil, nu foarte lung, trebuie să avem o discuţie despre fiecare ministru în parte.

Eu cred că până la sfârşitul acestei luni, mă rog, începutul lunii octombrie, eventual, acest lucru trebuie să se încheie cu o remaniere”, a afirmat Dragnea.

El a refuzat să facă publice numele miniştrilor care îl nemulţumesc, însă a precizat că este mulţumit de premier.

„Sunt foarte mulţumit de doamna prim-ministru. Eu şi foarte mulţi colegi de-ai mei ştiu că este un prim-ministru bun.

Ştiu că în fiecare zi stabileşte lucruri, în fiecare zi demarează, porneşte, aprobă proiecte, dar din păcate în anumite ministere unii colegi, unii membri ai Guvernului nu au reuşit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor”, a afirmat Dragnea.

Citește și: Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei