Connect with us

Politic

Lucian Iliescu, consilier PMB: Firea nu se va lăsa. Va merge până la capăt cu Târgul de Crăciun

Lucian Iliescu, consilier general în cadrul Primăriei Municipiului București (PMB) a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că ideea organizării unui Târg de Crăciun în Piața Victoriei este „total neinspirată”, dar, din câte știe, primarul Gabriela Firea „nu se va lăsa” și „va merge până la capăt”.

„Decizia doamnei Firea de a organiza un târg în Piață Victoriei este total neinspirată. Este o greșeală foarte mare, dar, din ce o cunosc eu, și din experiența pe care o am alături de ea, doamna Firea nu se va lăsa și va merge până la capăt cu acest târg. Nu renunță, chiar dacă și premierul a atenționat-o. Este ambițioasă și mai puternica în București decât Mihai Tudose”, a declarat consilierul.

Oficialii Primăriei Capitalei nu au făcut comentarii legate de incidentele din Piața Victoriei, generate de manifestanții care sunt revoltați de organizarea unui târg de iarnă în fața Guvernului.

Manifestanții din Piața Victoriei au început să demonteze schelele puse de Primăria Municipiului București pentru Târgul de Crăciun, ce ar urma să aibă loc în intervalul 5-17 decembrie, ei spunând că vor să „își ia piața înapoi” și că nu sunt de acord cu inițiativa municipalității.

Mai mulți protestatari s-au adunat, sâmbătă dimineața, în Piața Victoriei, din Capitală, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului București (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineții în Piața Victoriei, acolo unde mai mulți angajați ai Municipalității au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piața Victoriei și au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuțelor de Crăciun. În Piața Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeți din beton și mai multe structuri metalice.

Pe parcursul zilei au fost mai multe incidente înregistrate între manifestanți și jandarmi.

Protestatarii susțin că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piața”, locul în care, începând din ianuarie, își manifesta dezaprobarea față de măsurile guvernului. Ei strigă: „Vrem spitale, nu târguri penale!”, „Nu cedăm Piaţa Victoriei!”, „Firea, nu uita, piaţa nu-i Belina ta!”.

Ei s-au luat la ceartă cu jandarmii mobilizați în zonă și, ulterior, au dărâmat unul dintre gardurile puse de jur împrejurul pieței.

În perioada 5-17 decembrie, în Piața Victoriei, Primăria Capitalei va organiza un târg de sărbători.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 5 -17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieței vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe și o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați. Târgul va fi deschis în perioada menționată, zilnic, între orele 10 și 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricționat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis Agenției de presă MEDIAFAX.

Tot instituția condusă de Gabriela Firea precizează, pentru MEDIAFAX, că în Piața Victoriei va avea loc pe 31 decembrie, între orele 19.00 și 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei precizează totodată că Piața Victoriei a fost aleasă ca locație pentru cele două evenimente, respectiv „Târgul de sărbători – Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă” și „Revelion 2017-2018”, deoarece în Piața Constituției, între 1-27 decembrie 2017, se desfășoară „Târgul de Crăciun”, iar în Piața Universității va avea loc un alt eveniment, în aceeași perioadă.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicată, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, „este interzisă desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în același loc sau pe aceleași trasee, indiferent de caracterul acestora”.

Târgul va fi amenajat de Municipalitate în Piața Victoriei, acolo unde, în fiecare duminică, sunt organizate proteste.
Câteva sute de persoane au ieșit în stradă vineri seara pentru a manifesta față de inițiativa Municipalității de organziarea a târgului. Ei au scandat: „Firea, nu uita, asta nu e piața ta”, „PSD, ciuma roșie”, „Trădătorii”, „Demisia”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top