Connect with us
Ludovic Orban către Liviu Dragnea: „Vă somez să încetați campania de intimidare și de amenințare”

Politic

Ludovic Orban către Liviu Dragnea: „Vă somez să încetați campania de intimidare și de amenințare”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a solicitat luni liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, să înceteze „campania de intimidare, de ameninţare”.

De aseemena, a punctat faptul că plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă este un drept constituţional şi legal, un demers făcut de el în calitate de cetăţean.

„Vă somez dle Dragnea să încetaţi campania de intimidare, de ameninţare a funcţionarilor publici, a procurorilor, a cetăţenilor care îşi fac datoria corect în România.

Am văzut cu stupoare cum Dragnea a ajuns să îi ameninţe şi pe jurnalişti că, dacă mai difuzează informaţii provenite din surse guvernamentale, nicidecum informaţii inventate, riscă să fie pasibili de comiterea de infracţiuni.

Am văzut că aţi declanşat un linşaj împotriva mea. Sunt obişnuit şi nu vom face niciun pas înapoi, dle Dragnea, în faţa atacurilor mizerabile pe care le-aţi declanşat împotriva mea.

Vă somez încă o dată să nu mai ameninţaţi, să nu mai intimidaţi cetăţenii români, jurnaliştii, funcţionarii publici, procurorii, pentru că riscaţi să cădeţi din nou la marginea legii şi riscaţi să vă creaţi probleme dumneavoastră„, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

El a subliniat că nu îl sperie nici „anunţatul miting al PSD”.

„Mă îndoiesc că românii ar veni la un miting de susţinere a incompetenţei şi a analfabetismului funcţional. Mă îndoiesc că românii ar veni să sprijine o putere politică ce îşi bate joc de România şi care riscă să arunce România într-o nouă criză economică şi care riscă să scoată România de pe traiectoria normală euroatlantică pe care a fost aşezată de noi”, a declarat Orban.

Liderul liberalilor a răspuns şi acuzaţiilor lui Liviu Dragnea, care a susţinut că în cazul acestei plângeri penale „se poate vorbi de antisemitism instituţional”.

„Am văzut declaraţiile dlui Dragnea. Eu sunt anti-Dragnea. A fi anti-Dragnea nu cred că înseamnă că eşti împotriva Statului Israel. Sunt un om care întotdeauna am susţinut relaţii prieteneşti, relaţii apropiate cu Statul Israel şi resping categoric asemenea inepţii şi invenţii realizate de disperatul Dragnea care nu mai ştie ce vorbeşte”, a completat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a arătat că plângerea penală pe care a depus-o este un drept constituţional şi legal.

„Nu numai că este un drept constituţional şi legal pe care îl am ca cetăţean să sesizez atunci când constat încălcarea Constituţiei şi a legii, şi este chiar o obligaţie, iar pentru mine este o obligaţie morală să fac acest lucru.

Citește și: Plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Reacția lui Liviu Dragnea

(…) Ce să fac dacă constat că se realizează încălcări flagrante ale Constituţiei şi ale legii, aşa cum au săvârşit dl Dragnea şi cu ciracii săi? Este normal şi firesc să mă adresez celor care sunt investiţi prin Constituţie şi lege să cerceteze faptele respective”, a declarat Orban.

El nu a dorit să dea detalii cu privire la plângerea penală, arătând că este „treaba celor care sunt învestiţi prin Constituţie şi prin lege”.

Ludovic Orban a precizat că în plângerea sa a sesizat anumite fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni.
Citește și: Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă

Atât timp cât pentru interesele personale ale lui Dragnea sunt sacrificate de către Guvern şi de către instituţii din cadrul Guvernului interese fundamentale ale României, poate fi vorba de o trădare a intereselor naţionale, iar în ceea ce priveşte celelalte fapte pe care le-am descris nu trebuie să ai un aparat juridic, este suficient să ai bun simţ.

(…) Bunul simţ îmi spune că, atunci când Guvernul decide lucruri care ar trebui decise de preşedinte în conformitate cu decizia CCR 683 şi cu textul constituţional, normal că se substituie preşedintelui în decizii care ţin de atributele fundamentale ale preşedintelui.

(…) Atunci când interese fundamentale ale statului român sunt călcate în picioare, când sunt dinamitate punţi între noi şi alţii, care au fost construite în zeci de ani, când deciziile luate afectează credibilitatea externă a României.

Când interesele României sunt sacrificate pentru interesele personale ale lui Dragnea, eu consider că ne aflăm în faza în care sunt trădate interesele naţionale”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a reamintit că a depus plângerea penală în calitate de cetăţean, după ce s-a consultat cu colegi şi apropiaţi. El a spus că nu s-a consultat cu preşedintele Klaus Iohannis şi nici cu consilierii acestuia în privinţa demersului.

De asemenea, liderul liberalilor a precizat că baza partidului îl susţine în acest demers

„Beneficiez de o susţinere aproape fără precedent din partea bazei PNL, din partea tuturor celor care sunt exasperaţi şi revoltaţi de dezastrul pe care îl provoacă în România guvernarea PSD”, a subliniat Orban.

El a spus că, în mod sigur, la Biroul Executiv al PNL de marţi se va discuta despre plângerea penală pe care a depus-o împotriva premierului.

Foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top