Connect with us
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier al României

Politic

Ludovic Orban demisionează din funcția de premier al României

Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier al României. Decizia vine ca urmare a rezultatului pe care PNL l-a avut la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. În cadrul unei conferințe de presă, Orban a făcut anunțul. Decizia lui este comunicată la jumătate de oră față de distanță de declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban demisionează din funcția de premier

Orban își depune mandatul de premier, dar rămâne la conducerea Partidului Național Liberal. Conform rezultatelor parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, PNL a obținut în jur de 25%.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un Guvern responsabil. Decizia mea vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a spus că nu se cramponează pe nicio funcție și că interesul României este deasupra interesului Partidului Național Liberal și deasupra interesului său personal.

Înainte de anunțul lui Orban, șeful statului a avut prima apariție publică după alegerile parlamentare din acest an. Iohannis a declarat că este conștient de faptul că sunt mulți românii nemulțumiți de el, de partide, de întreaga clasă politică.

Șeful statului a subliniat că rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar.

Marți are loc o întâlnire între Klaus Iohannis și liderii PNL, unde se va discuta rezultatul alegerilor și negocierile pentru noul guvern.

„Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta care va putea propune un guvern de coaliție. Peste câteva zile voi convoca consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate, va gestiona campania de vaccinare și în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget”, a declarat șeful statului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top