Politic

Iohannis a vorbit cu Grindeanu la telefon. Ce așteptări are președintele

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, a făcut declarații de presă de la Palatul Cotroceni. Purtătorul de cuvânt al preedintelui a transmis un mesaj în numele lui Klaus Iohannis. Aceasta a transmis faptul că șeful statului a vorbit la telefon cu Grindeanu. În urma discuției se așteaptă un răspuns din partea primului-ministru.

Iohannis a vorbit cu Sorin Grindeanu la telefon. Ce i-a transmis

„Iohannis cere Guvernului să explice modul în care va gestiona efectulul măsurilor adoptate săptămâna trecută.

Președintele a avut o discuție telefonică cu domnul Grindeanu, motiv pentru care l-a invitat la Cotroceni, miercuri după-amiază. Președintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile în legătură cu bugetul pe 2017. Există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestei măsuri.

A mai existat un subiect de discuție, în contextul valului de vreme rea. Președintele a cerut și a primit informații despre modul în care au acționat autoritățile.

Întrebată de jurnaliști care sunt chestiunile care îl îngrijorează pe președinte, Mădălina Dobrovolschi a făcut câteva precizări.

„Nu este străin ceea ce se discută în spațiul public. La nivelul administrației prezidențiale există analize serioase. Există îngrijorări bazate pe cifre.”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui.

Cât despre eventuale discuții și cu reprezentanții BNR, purtătorul de cuvânt al președintelui nici nu a confirmat, nici nu a informat acest lucru.

Cât despre afirmația lui Liviu Dragnea cu privire la lipsa a 10 miliarde din buget, Mădălina Dobrovolschi a răspuns: „Cât timp vorbim de intenții nu am comentarii.”

Liviu Dragnea a afirmat public că administrația prezidențială face presiuni asupra judecătorilor și a avocatului poporului cu privire la Legea 90. În cadrul conferinței, purtătorul de cuvânt al președintelui a avut o replică pentru șeful PSD.

„Președintele României nu afce niciodată presuni. Vă pot asigura ca a făcut ceea ce trebuie să facă. A protejat modul în care trebuie respectată Constituția.”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui.

Citește și: Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legea care îi interzice lui Dragnea să fie premier

Întrebată dacă Iohannis face acest demers pentru că nu are încredere în judecători, ea a răspuns: „Președintele nu face decât să-și exercite rolul pe care îl are.”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-09T18:24:06+02:00 18:24

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More