Connect with us
Guvernul Grindeanu s-a reunit într-o nouă ședință. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situația din țară.

Politic

Guvernul Grindeanu, ședință de urgență. Măsuri urgente din cauza vremii

Guvernul Grindeanu a convocat o ședință de urgență. În primul rând a fost discutată situația din țară din cauza vremii.

Sorin Grindeanu: Creșterea salariului minim. Sunt chestiuni extrem de importante pe care le-am avut prevăzute în programul de guvernare și astăzi este primul pas în ceea ce înseamnă implementarea programului.

Salut decizia Parlamentului, deciziile de ieri, privind eliminarea și a impozitelor și a CASS. Înainte de a intra în ordinea de zi, o s-o rog pe doamna ministru de Interne să ne prezinte situația.

Guvernul Grindeanu, măsuri urgente din cauza vremii

Ministru de Interne: În acest moment în țară, situația este următoarea: am avut cod roșu în 7 județe. Ialomița și Călărași au ieșit de sub cod roșu la ora 13:00. Avem cod portocaliu în 11 județe și cod galben în 15 județe. Vă informez că nu avem localități izolate. Autostrada A2 este închisă. De asemenea alte 50 de drumuri naționale.

Și în prezent acționăm pe A2 pentru a scoate autovehiculele aflate în zona de risc. În buzău avem peste 70% drumuri închise.

Nu avem tronsoane de cale ferate blocate.

Avem în continuarea ca prioritate să se ajute bolnavii, gravidele și oamenii fără adăpost.

Deși ne-am concentrat să evităm orice tragedie, pot să vă informez că avem înregistrat un deces. În Ialomița, o femeie de 57 de ani a fost găsită decedată la locuință. Au fost 500 de intervenții medicale.

Ministerul Afacerilor Interne peste 8000 de lucrători. Evoluția situației este într-o continuă dinamică. Chiar în timpul acestei ședințe am primit informarea că în 8 județe avem cod portocaliu până la orele 23. Am ținut permanent legătura cu prefecți.

Grindeanu: Vă rog să rămâneți toți în alertă. Transmit asta către toți respnsabilii până ce această situația va fi rezolvată.

Creșterea salariului minim de la 1250 de lei la 1450 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top