Connect with us
Medicul Cătălin Denciu va fi transportat în Belgia cu TAROM

Politic

Medicul Cătălin Denciu va fi transportat în Belgia cu TAROM

Ministrul Tranporturilor, Lucian Bode, a anunțat că o aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în străinătate pe medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Decizia va fi luată duminică dimineață la Spitalul Floreasca din București.

Ministrul Tranporturilor, Lucian Bode, a anunțat că o aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în străinătate pe medicul de gardă, rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții de la ATI.

Citește și: El este medicul erou de la ATI Piatra Neamț, care a salvat pacienții din ghearele focului

„Din păcate, doctorul de gardă este în stare critică, cu arsuri, după ce a luptat pentru salvarea pacienților în stare critică. Am discutat cu domnul Prim-Ministru și am pregătit deja o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara țării dacă situația o va cere. La această oră aeronava și echipajul aferent sunt pregătite”, a declarat ministrul Tranporturilor, Lucian Bode.

Pe parcursul nopții, medicul rănit este transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. La aeroportul ieșean, pacientul va fi luat de o aeronavă militară.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian sâmbătă seara, la ora 23.15”, au anunțat reprezentanții MApN.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top