Connect with us
Mihai Chirica, vicepreședintele PSD și primarul municipiului Iași, a declarat că mulțimea ieșită să protesteze contra Guvernului nu părea coordonată de forțe obscure.

Politic

Mihai Chirica (vicepreședinte PSD), despre proteste: O mulţime paşnică. Nu părea coordonată de nicio forţă obscură

Primarul municipiului Iași și vicepreședintele PSD, Mihai Chirica, a spus, cu referire la protestele anti-guvernamentale că a văzut „o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură și care ieșise din dragoste de țară”.

Edilul din Iași a mai precizat că unele companii care s-au simțit atinse de declarațiile liderilor PSD ar trebui să primească scuze publice, iar el este dispus să facă acest lucru.

„Nu poţi promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, care contribuie la PIB-ul acestei ţări”, a afirmat Chirica, la Radio Hit Iaşi.

Întrebat despre unele declaraţii făcute în aceste zile de liderii PSD la adresa multinaţionalelor şi dacă acestea ar trebui să primească scuze, vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a spus: „A-ţi cere scuze este un element de forţă a unui om puternic”.

Citește și: Scandal în PSD. Mihai Chirica îl atacă pe Codrin Ștefănescu: E un purtător de geantă

„Un om care îşi cere scuze arată că este un om puternic. Da, unele companii din România care s-au simţit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creşterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice. Nu poţi promova sub nicio forma o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, contribuie la Produsul Intern Brut al acestei ţări şi asigură o viaţă mai bună pentru noi toţi”, a mai spus Mihai Chirica.

„(…) Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care le-a atins orgoliul acestor companii şi poate şi viitorul şi cifra de afaceri. Dacă îi ajută la ceva, o fac pentru bunul mers al lucrurilor în comunitatea ieşeană. Sunt dispus să fac acest lucru. Da, pot să îmi cer şi scuze pentru asta”, a mai declarat MIhai Chirica.

Declarațiile sale vin după ce Liviu Dragnea și Adrian Țuțuianu au vorbit despre implicarea unor companii în protestele anti-guvernamentale din România.

 Chirica despre proteste: Am văzut o mulțime pașnică

Legat de protestele antiguvernamentale, Chirica a spus că a văzut „o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură şi care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă”.

El a mai precizat că rolul său și al colegilor săi de partid este să le „să le ofere celor care stau la studii acum siguranţa că România este o ţară în care merită să rămână”. „Dacă nu reuşeşti să te uiţi în ochii oamenilor şi să le oferi condiţiile să poată rămâne cetăţeni români, înseamnă că nu ai ce căuta acolo”, a mai declarat vicepreşedintele PSD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top