Connect with us
Ministrul de Interne a declarat că sunt alte priorități înainte de referendum. Ministrul spune că este o situație care trebuie analizată.

Politic

Ministrul de Interne, despre referendum: „Sunt alte priorități”

„Este o situație care trebuie analizată”, a spus Carmen Dan despre referendum. Ministrul de Interne spune că sunt alte priorități. Declarația vine după ce Klaus Iohannis a declanșat procedurile pentru consultarea populară privind amnistia și grațierea.

Reacții despre referendum. Ce spune ministrul de Interne

„Referendumul (pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, n.red.) din 2012 a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere sunt alte priorități. Este o analiză care trebuie să o facă mai mulți factori și avem în momentul acesta, zic eu, prioritate să aplicăm măsurile pe care noi le-am asumat prin programul de guvernare. Dar este o situație care trebuie analizată”, a spus Carmen Dan, ministru de Interne, aflată la Teleorman la o ceremonie dedicată Micii Uniri.

Președintele a demarat procedurile pentru organizarea referendumului. Șeful statului a trimis o scrisoare celor doi președinți ai camerelor.

Citește și: Referendum național: Klaus Iohannis a declanșat procedurile de organizare

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

„Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu.”, informează Administraţia Prezidenţială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top