Connect with us

Politic

VIDEO și FOTO. Miting PSD în Piața Victoriei. Stația de metrou Piața Victoriei, ÎNCHISĂ. Dragnea, baie de mulțime

PSD organizează un miting de amploare împotriva abuzurilor din justiție. La această manifestare sunt așteptați mii de participanți din toata țara. Circulația în Piața Victoriei urmează să fie întreruptă pentru mitingul PSD.

Decizia a fost luată la începutul săptămânii trecute de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

UPDATE, 20:55 Liviu Pleșoianu a ținut un discurs în limba engleză împotriva șefei DNA.

UPDATE, 20:39 Gabriela Firea, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă susțin discursuri în Piața Victoriei pe scena amplasată încă de ieri.

UPDATE, 20:17 Stația de metrou Piața Victoriei a fost închisă. La mitingul PSD se cântă Imnul Europei. Dragnea a ajuns printre manifestanți.

UPDATE, 19:49 Liderii coaliției de guvernare cu toți membrii Guvernului au ajuns în Piață. Iată imagini LIVE din Piața Victoriei:

UPDATE, 19:34 – Reporterul Cristian Ais transmite imagini live din Piața Victoriei unde în mai puțin de 30 de minute începe mitingul PSD. URMĂREȘTE AICI IMAGINI DE LA MITINGUL PSD DE ASTĂZI. Iată și primele imagini:

„Este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune şi mai dur că sunt afectate de câţiva ani buni în România.

Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, pentru ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate.

Aşa cum scrie şi în Constituţia României şi toate tratatele internaţionale pe care România le-a semnat”, a declarat preşedintele PSD, la finalul reuniunii CExN al formaţiunii.

La mitingul PSD sunt aștepați toți cei care vor o țară liberă

Dragnea nu a dorit să nominalizeze instituţiile care fac abuzuri, în opinia sa, arătând că o va face la miting. Totuşi, el a menţionat că este vorba despre „instituţiile de forţă”. Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre instituţiile statului care fac abuzuri, Dragnea a spus: „Nu numai”.

El a susţinut că nimeni nu este forţat să vină la miting şi i-a invitat să participe pe toţi cei care au suferit abuzuri.

Nimeni nu este forţat să vină la miting, dar, în acelaşi timp, toţi cei care au tăcut până acum şi care au suferit destul şi n-au avut nicio reacţie când s-au tăiat pensiile, când au fost ascultate telefoanele într-una, când au văzut abuzuri peste abuzuri au posibilitatea să vină sâmbătă seara la miting şi să se exprime liber. (…) Noi vrem să facem un miting sigur, dar, în acelaşi timp, îi aşteptăm pe toţi cei care vor să se exprime. Nu este un miting exclusiv PSD”, a spus liderul social-democraţilor.

La mitingul PSD va participa şi premierul Viorica Dăncilă.

„Sigur că voi fi prezentă la miting pentru că sunt membru PSD, sunt preşedinte executiv”, a precizat Dăncilă.

Deşi organizatorul mitingului este PSD, partenerul de coaliţie – ALDE – va fi prezent şi chiar reprezentat la vârf.

„Da, participăm (la mitingul PSD – n.r.). (…) Este un miting prin care protestăm faţă de toate abuzurile care s-au petrecut în justiţie în ultimii ani, faţă de gravele greşeli care s-au făcut, ilegalităţi, protocoale de colaborare servicii – justiţie, tot ceea ce vedem că s-a întâmplat şi care, până la urmă, aduce atingere unui element fundamental pentru orice democraţie: respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care este valoare eminamente liberală şi europeană, pe care s-a construit democraţia liberală europeană”, a precizat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriela Firea spune că au fost luate toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a mitingului PSD

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că, sâmbătă, în Capitală vor avea loc 14 evenimente, printre care şi mitingul PSD la care este aşteptată o participare de 200.000 – 250.000 de persoane.

Ea a menţionat că pe cererea de autorizare a mitingului PSD este trecut un număr estimativ de 200.000 – 250.000 de participanţi şi că au fost stabilite mai multe locuri pentru parcarea vehiculelor cu care vor veni aceştia.

„Împreună cu Brigada Rutieră, Administraţia Străzilor, Poliţia Capitalei şi Poliţia Municipală s-au stabilit mai multe locaţii (pentru parcare – n.r.). De asemenea, s-a stabilit sistemul de afluire şi defluire, astfel încât să nu existe incidente.

S-a stabilit pentru fiecare judeţ inclusiv ora de plecare de la locaţia respectivă către destinaţie, către Bucureşti, pentru a putea fi preluate, astfel încât să nu existe suprapuneri şi să nu existe momente în care vin prea multe autocare sau microbuze”, a spus Firea.

Detaliile organizatorice sunt coordonate de la centru de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, care a transmis în teritoriu o serie de recomandări liderilor de filiale, precizând că mitingul va dura în jur de o oră şi jumătate.

Demersul PSD a fost criticat vehement de reprezentanţii Opoziţiei, dar şi din interiorul PSD

Primarul social-democrat al oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a afirmat, la un post local de televiziune, că nu înţelege utilitatea mitingului care va fi organizat la Bucureşti, atât timp cât PSD se află la guvernare.

„Prostia asta de miting (…). Cum să faci tu miting în capitala ţării, când tu conduci ţara. Tu ai prefecţii, tu ai primarii, tu ai preşedinţii de Consilii Judeţene, tu ai Guvernul României, tu ai Senatul, tu ai Camera Deputaţilor, tu poţi legifera. (…) Sau merg cumva să-l apere pe penalul Dragnea?”, a spus Petruţ.

Citește și Trafic restricționat în Capitală pentru mitingul organizat de PSD

Mitingul PSD este criticat şi de preşedintele Klaus Iohannis, demersul fiind calificat ca fiind o abordare caraghioasă şi pur populistă”.

„Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top