Connect with us
Ne pregătim de o tragedie națională! Un fost premier spune ce se va întâmpla în România

Politic

Ne pregătim de o tragedie națională! Un fost premier spune ce se va întâmpla în România

Fostul premier PSD Mihai Tudose a scris o postare pe Facebook în care scrie că ne pregătim de o tragedie națională, iar România va deveni cimitirul Europei. Fostul premier este de părere că guvernul a acționat greșit și spune, care ar fi fost soluția pentru situația de față.

„Clopotele din Suceava

Dangătul de jale din Suceava e pe cale să se propage în întreaga țară, dacă în al 13-lea ceas nu se iau măsuri ferme pentru gestionarea crizei. Ne pregătim de o tragedie națională, din cauza unui martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greșeli – de la granițe până în spitale, de la neechiparea medicilor până la nepregătirea cetățenilor.

Tsunamiul a crescut sub ochii noștri, dar autoritățile române n-au făcut decât să-i netezească drumul. Știam din Italia și Spania cum mătură vieți, atunci când loveşte sisteme medicale prinse pe picior greșit. Știam din exemplul altor țări că proporțiile dezastrului pot fi limitate, dacă se iau măsuri, măcar pe ultima sută de metri.

Decontul incompetenței și defazării se face, acum, în vieți omenești. De aceea trebuie intervenit în forță pentru a salva ce se mai poate!

Constatăm, încă o dată după Colectiv, falimentul unui mod de a face politică, de a promova în funcții administrative o clientelă incompetentă și cu o singură trăsătură – obediența. Am plătit cu poziția de prim-ministru refuzul de a mă înclina în fața jupânului ce a dus la apogeu feudalismul politic românesc. Una din priorităţile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, în şedinţă de Guvern, că este foarte greoi, foarte birocratizat şi nu lasă medicii de familie să-şi facă meseria, pentru că îi transformă în contabili. Am dialogat cu sindicaliştii din Sănătate, le-am dat dreptate şi am căutat împreună soluţii. Din păcate, n-am fost lăsat să acţionez, pentru că deranjam – şi în acest domeniu – interese grele şi cumetrii meschine.

Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comandă unică în achiziționarea și distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei și nu bâlbele din fiecare ședință de guvern….

Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Președintele României a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situație pentru Orban și Câțu. Și-au dat testul capacității căutând zilnic să-și justifice mediocritatea inventând vinovați în loc sa găsească și sa implementeze soluții…

Ajunge!

Deja bat clopotele….” scrie fostul premier Mihai Tudose, pe contul de Facebook.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

17 Comments

17 Comments

  1. Paul

    2020-04-02T11:51:02+03:00 at 11:51

    Culmea e ca cei ce iau contact cu diaspora mor. Diaspora nu prea moare. Poate cei morți sunt pesedisti. In Germania anul trecut au murit 25000 de gripă normală. Acum avem 600 in 2 luni. Trebuia să fie criza mondiala anul acesta. Trebuie să fie la numar toți morții. Milioane. O sai bage si pe cei cu gripă spaniolă din primul război. Marei grădina lui Dumnezeu și toți suntem prosti in ea. Bani câștigati cu sudoare in buzunarul excrocilor . Credeti prostia asta cu coroana si nu cercetați.

  2. andrei

    2020-04-02T09:17:52+03:00 at 9:17

    …Psd ne-a condus 15 ani din cei 20 ani dupa revolutie si…ne-a nenorocit .Ce mai vor acum sa mai continue? Au furat tot ce se poate fura(pensii speciale) toti baronii locali(copii lor de 3 ani sau minori sint proprietari de vile cu piscine- unde e justitia?) Au darimat si furat tot- si acum trebuie sa punem pe picioare si Institul Cantacuzino(darimat de ei) pentru vaccinuri;cu un nou vaccin anti covid -19…

  3. Eleonore

    2020-04-02T08:44:14+03:00 at 8:44

    Tudose, daca atata a avut de spus atunci am si eu un scurt mesaj: „Du-te la dracu, politruc de doi lei”

  4. Mihai

    2020-04-02T07:41:48+03:00 at 7:41

    Tu vorbesti care si plecat din fruntea guvrnului cand trebuia sa te intalnesti cu Prmministrul JAPONIEI..???.. nu va placut ordinea. Mergi la dragnea sa- ti dea sfaturi.

  5. Vali

    2020-04-02T07:30:39+03:00 at 7:30

    De ce se trag clopotele … Mihaita!

  6. victor

    2020-04-02T01:31:38+03:00 at 1:31

    Atentie Romania, Tudose o sa va consume tot spirtul … medicinal

  7. dan

    2020-04-01T23:09:50+03:00 at 23:09

    o sa fXti pe ma-ta ma cu iadu ma-tii de obosit. du-te la culcare ca te bate ma-ta ca iara ai stat dupa 22 treaz

  8. marina

    2020-04-01T22:53:30+03:00 at 22:53

    dpmnul FOST premier in prop. de 5% are dreptate dar .. ce a facut guvernul psd =ponta si dragnea ? de ce nu-si asuma vina celor 7 ani de guvernare psd? ce n-au facut 7 ANI trebuia sa faca actualii in 4-5 LUNI ? chiar mu vreti absolut deloc sa fiti macar 5% CORECTI DLOR PSD-ISTI? mai vocifereaza un fost premier – pinochio ponta- care fiecare fraza incepe cu ” cand eram eu premier ” sau eu ca premier asa as face ” . domnii de la psd vad paiul din ochiul altuia dar bu vad barna din ochii lor, aveam o impresie nai buna de acest domn TUDOSE mai alrs ca-i brailean dar se pare ca pe ei ii intereseaza sa-si faca campania electorala – la asta sant asi- si nicidecum poporul – sant ca niste hiene dupa prada se pare ca ei stiu ca a mai ramas ceva de praduit in tara si nu vor sa scape prada , ce ati lasat on domeniul sanatatii ? ca psd -ul a tot guvernat slava domnului , nici macar spitalele vechi nu le-ati dotat si renovat deci cine-s adevaratii vinovati? fsn schinbat in… ..psd putina rusine si bun simt macar la unii psd-isti nu ar strica

    • Elena Bioliteanu

      2020-04-02T03:22:32+03:00 at 3:22

      Dar chiar crezi ca liberalilor si lui Iohannis nu ar trebui sale fie rusine. Ce au facut ei pentru oameni , au luat ei vreo masura ? Nu , ei au adus puhoiul din Italia ca sa aiba votanti. Toti va plangeti de colectiv, iata un colectiv la nivel de genocid. Ponta nu a facut nimic rau, nu Ponta a fost patronul clubului, nu Ponta a distrus spitale ci Basescu care zece ani a condus tara spre saracie, el a desfiintat spitale pentruca a spus ca tara e in criza si nu e buget pentru atatea spitale.Mereu uitati sa fiti corecti, eu nu am zis ca psd a fost extraordinar dar hai sa ne uitam si la ceilalti . Eronat spus ca psd a fost treizeci de ani la putete , ca nu a fost. Iar despre Ponta pot spune ca a fost cel mai bun premier dupa Nastase.

      • ioan

        2020-04-02T09:51:29+03:00 at 9:51

        corect

      • ion maria

        2020-04-02T12:15:28+03:00 at 12:15

        Asa este ai perfecta dreptate. De ce PNL si Iohannis a permis intrarea in tara a celor care au parasit tara si de aproape 20 de ani ei ne aleg Presedintele ? Ei au fost votantii lui Base si ai lui Iohannis si Iohannis le-a permis sa vina si sa imbolnaveasca romanii care nu au parasit Romania ! Nici in ultimul ceas nu ia masura inchiderii granitelor! Daca va trece acest calvar, aceasta asazisa Diaspora, tinuta acum pe banii nostri, in carantina si se pare ca li se vor da si ajutoare sociale, deci daca se vor indrepta lucrurile, asazisa Diaspora va pleca din nou ca, vezi Doamne, in Romania este … greu! Iar noi vom ramane cu vistieria goala! Si de unde se vor duce vor continua sa ne aleaga presedintii! Vin si nasc in Romania mame infectate in afara, iar mamele care au stat in tara si au platit taxe si impozite nu mai au unde sa nasca, deoarece maternitatile sunt infectate! Se asteapta sa mai intre in tara intre 450.000 si 600.000 din zonele rosii ale Europei, de ce le permiteti dle Iohannis ? Pentru dvs. doar asazisa diaspora va intereseaza!

        • ion maria

          2020-04-02T12:41:19+03:00 at 12:41

          Se dau ordonante peste ordonante care nu pot salva romanii platitori de taxe si impozite, tot ei au de suferit. Carantinatii se distreaza, a se vedea cei ce erau in barul hotelului in care sunt carantinati pe banii nostri. De ce nu sunt anuntat in tarile din care vin ca vor plati carantina ca ei spun ca pentru bani au plecat din Romania? Culmea mai vor si ajutoare dupa ce vor iesi din carantina! De ce nu se angajeaza la angajatorii din Romania care au adus mana de lucru din Asia?
          Vad ca cei ingusti la minte sau simpatizanti politici pun semnul egalitatii intre Colectiv si pandemie. Dar o fac cu rea intentie, deoarece la Colectiv a fost ceva despre care vor afla peste 50 de ani, a fost o mana criminala. Se vede de la distanta, de la chemarea la acel nefericit concert si la ce s-a intamplat. Noi cetatenii nu stim scopul acelui dezastru, il vom afla peste 50 de ani poate, sau niciodata. Dar venirea coronavirusului in tara am vazut-o, am fost martori, nu am putut noi, platitorii de taxe sa facem ceea ce trebuia, ca am fi facut deoarece noi nu avem nevoie de voturi. Si decidentii iata ce ne-au facut. Au sacrificat cadre medicale, alte categorii de salvatori si pe cetatenii romani din Romania! Si acum vedem cum intra moartea in tara, la pas, pe jos, pe la Vama Nadlac iar autoritatile spus ca se fac verificari!!!! Ce verificari se fac? Nu vrem verificari, vrem masuri radicale! Am auzit ceva extraordinar: ca in timpul unui razboi , ramai unde te-a prins starea de razboi! De ce nu s-a procedat si cazul virusului, unde i-a prins aceasta situatie, acolo sa ramana!!!!!

      • ion maria

        2020-04-02T12:56:44+03:00 at 12:56

        Da, Iohannis ne-a adus puhoiul din Italia ca sa aiba votanti!!!

        • ion maria

          2020-04-02T12:58:42+03:00 at 12:58

          Cine aproba comentariile care ilustreaza in mod real situatia actuala? PNL ? Iohannis ?

        • Balasa Titu

          2020-04-09T15:16:03+03:00 at 15:16

          Ce greu e sa ganditi. Pai dragii mei ce s-a intors din vest este diaspora romana?? Voi nu vedeti ca s-au intors doar tigani si borfasii? S-au intors taietorii de frunza la caini ce traiau si acolo ca si aici din furaciuni si cersala. Ori stie toata lumea ca cioroii voteaza doar PSD ca si hotii ca doar PSD-ul i-a gratiat.

  9. alupigus

    2020-04-01T22:10:58+03:00 at 22:10

    o sa le rupem capul . ceea ce va urma nu va fi doar o revolutie.va fi iadul lui dumnezeu pe pamant.

    • Axente Rodica

      2020-04-02T03:59:10+03:00 at 3:59

      Amin!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top