Connect with us
Nicolae Bacalbașa și Claudiu Bichineț au făcut scandal mare în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Politic

Circ total în Parlamentul României: „Nu v-a stricat nimeni rozeta!”

A fost scandal astăzi în Parlamentul României. Deputații Nicolae Bacalbașa (PSD) și Claudiu Bichineț (PMP) au folosit un limbaj de mahala în plenul comun al Camerelor, pe tema comisiei de anchetă a prezidențialelor din 2009.

Parlamentarii USR au decis să părăsească sala, în semn de protest, față de atitudinea trivială a celor doi aleși.

Totul a început după ce Bacalbașa a luat cuvântul în plen și a început un discurs dur la adresa opoziției.

Colegul meu de la Vaslui (Bichineț – n.r) – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan (aluzie la Raluca Turcan – n.r.), îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Deși Gabriel Vlase (PSD), cel care prezida ședința, i-a spus să se oprească, Bacalbașa a continuat să vorbească, spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele” şi a arătat o serie de semne obscene.

„Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să…votezi”, a spus deputatul PSD spre o colegă din Parlament de la USR care îl critica din sală.

În cele din urmă, s-a luat decizia ca deputatului Bacalbașa să-i fie tăiat microfonul. Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia:

„Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”.

Parlamentarii USR au părăsit sala ca urmare acestui incident, iar Nicușor Dan a anunțat că va cere sancțiuni pentru cei doi deputați care au făcut scandal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top