Connect with us
Niculae Bădălău: „Domnul Tăriceanu, un bun candidat unic al PSD-ALDE la prezidențiale”

Politic

Niculae Bădălău: „Domnul Tăriceanu, un bun candidat unic al PSD-ALDE la prezidențiale”

Senatorul social-democrat Niculae Bădălău a declarat, sâmbătă, că nu exclude varianta ca PSD şi ALDE să desemneze un candidat comun la alegerile prezidenţiale de anul viitor. De asemenea, acesta a spus și cine ar fi potrivit pentru această funcție.

El a afirmat, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi „extrem de bun pentru preşedinţia României”.

„Nu știu dacă Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în față, vom avea discuții în CEx, dar nu cred că a cazul în acest moment, că e început de sesiunea parlamentară. Mai avem foarte multe de îmbunătățit la partid. Știți că eu am avut o atitudine (scrisoare critică la adresa lui Liviu Dragnea, n.red.) la un moment dat, cred în ea.

În istoria PSD a existat o cutumă în care preşedintele partidului a candidat. În acelaşi timp, am avut şi în cadrul USL, dacă vă mai amintiţi, un protocol în care domnul Crin Antonescu, din partea PNL, era candidatul la preşedinte al alianţei, guvernarea, premierul, revenind la PSD.

Şi în acest moment, suntem într-o alianţă şi nu este exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca PSD să aibă prim-ministrul. Domnul Tăriceanu este un om cu viziune, un om echilibrat, un om care ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României şi pentru români”, a spus Bădălău.

El a susţinut că în partid vor fi discuţii pe această temă şi că „până la urmă, majoritatea va decide”.

De asemenea, acesta a vorbit și despre ordonanța pentru amnistie și grațiere.

„Nu știu dacă se află pe agenda CEx de azi. Dacă ar îndrepta lucrurile din România, aș susține-o. În sensul să avem o justiție corectă, independentă și să nu mai fie interferențe, să fie un punct zero în România.

Vom avea un nou început în România, așa aș susține-o. Ar însemna un nou început pentru români. Planează multe suspiciuni și adevăruri despre abuzurile din justiție”, a mai spus Niculae Bădălău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top