Connect with us
O altă demisie șochează lumea politică! De ce s-a retras liderul unui partid

Politic

O altă demisie șochează lumea politică! De ce s-a retras liderul unui partid

În ultimele zile, după rezultatul alegerilor parlamentare, nume mari din politică și-au dat demisia din funcțiile pe care le aveau la stat. Se pare că scrutinul a provocat nemulțumiri în rândul oamenilor și a celor din politică, motiv pentru care tot mai mulți s-au retras. Cea mai recentă demisie este cea a lui Bálint Porcsalmi, preşedintele executiv al UDMR.

A demisionat președintele executiv UDMR

Președintele executiv UDMR, Balint Porcsalmi, a anunţat că demisionează din funcţia sa la doar câteva zile de la alegerile parlamentare care au provocat controverse în rândul oamenilor. Politicianul şi-a anunţat decizia pe pagina de socializare a UDMR, fără a oferi prea multe detalii despre alegerea sa.

Acesta a precizat că, în 2017, a preluat funcţia de preşedinte executiv pentru o perioadă de doi ani, dar după alegerile europarlamentare, la solicitarea preşedintelui Hunor Kelemen, a continuat să mai lucreze. El a mai explicat și că a trecut prin doi ani ani, a gestionat mai multe campanii electorale și și-a respectat atribuțiile pe care le avea în cadrul partidului.

„Am trecut peste doi ani grei și patru campanii electorale reușite pentru care le sunt recunoscător colegilor și voluntarilor mei care s-au luptat în toată această perioadă. Atunci am convenit ca, după alegerile parlamentare din 2020, să îmi suspend această activitate. Astfel, pe lângă atribuţiile mele de preşedinte executiv, am gestionat şi campania electorală prezidenţială de anul trecut, apoi campaniile pentru alegerile locale şi cele parlamentare din acest an. La data de 6 decembrie, misiunea mea s-a încheiat: potrivit planurilor mele, după negocierile pentru formarea guvernului, îmi voi preda mandatul de preşedinte executiv.”, a scris politicianul.

Porcsalmi Bálint mai spune că el intenționa să demisioneze imediat după data de 6 decembrie, când au avut loc alegerile parlamentare, dar liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-ar fi rugat să mai rămână până după finalizarea negocierilor de intrare la guvernare. De-a lungul celor 3 ani, el a fost responsabil de toate campaniile electorale ale UDMR, pe care crede că le-a dus la bun sfârșit așa cum trebuie.

Între 2005 și 2007 a fost șeful de cabinet al ministrului telecomunicațiilor și informaticii, Zsolt Nagy. În 2007 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Telecomunicațiilor și Tehnologiei Informației. A susținut cursuri de comunicare politică, construire organizațională și campanii electorale pentru Institutul Republican Internațional American. De profesie, Porcsalmi Bálint este politolog.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top