Connect with us
Orban despre moțiune: Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren

Politic

Orban despre moțiune: Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren, a spus premierul Ludovic Orban luni, întrebat despre moțiunea de cenzură pregătită de PSD. Despre negocierile purtate înainte de moțiune, premierul a spus că este „un om deschis dialogului”.

„Socoteala de acasă știți că nu întotdeauna se potrivește cu cea din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură, să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine și profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României”, a răspuns premierul.

Acesta a amintit că Guvernul trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică și pregătește documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021.

În plus, Guvernul pregătește „cu minuțiozitate” începerea școlii, se luptă „cu toate armele împotriva virusului” și „se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent”.

„Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine să conducă România în perioada următoare, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă va negocia astfel încât moțiunea de cenzură să nu treacă, premierul a răspuns: „Sunt un om deschis dialogului care de-a lungul timpului a dialogat cu orice om care a vrut să dialogheze”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top