Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre bugetul de stat și despre cei care i-au cerut demisia în fața Palatului Cotroceni.

Politic

Președintele Iohannis: Bugetul statului e problematic. Ce spune despre o eventuală demisie

Președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații după întrevederea cu premierul Sorin Grindeanu, pe tema bugetului.

Șeful statului a afirmat că bugetul aprobat de Parlament i se pare riscant și problematic. El a spus că va lua o decizie în zilele următoare, dacă va promulga proiectul sau va cere reexaminarea lui.

„Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului, înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. (…) Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3%”, a afirmat şeful statului.

El a afirmat că se observă „o sumă extraordinar de mare” la creditele de angajament, de 54 de miliarde de lei, iar acestea „vor apăsa asupra bugetelor din anii următori”. Iohannis spune că va lua o decizie în zilele următoare.

„Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu. (…) În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete. Sigur, vom avea în vedere şi punctele de vedere prezentate astăzi de prim-ministru şi de ministrul Finanţelor, dar în ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat”, a spus preşedintele.

Citește și: Ce se intampla cu referendumul lui Iohannis!

Klaus Iohannis: Nu demisionez

Klaus Iohannis a comentat și protestele care au avut loc zilele acestea la Cotroceni, în cadrul cărora oamenii i-au cerut demisia.

„Oamenii au tot dreptul să protesteze şi, pentru a arăta că eu recunosc acest drept, am ieşit şi am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil, din cauza zgomotului, dar am înţeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să-şi spună nemulţumirea”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

El a spus că dorește o propunere serioasă pentru funcția de ministru al Justiției, după demisia lui Iordache. Iohannis a precizat că nu are informații conform cărora Victor Ponta ar urma să fie noua propunere.

„Nu cunosc discuţia şi până ce nu am o propunere concretă din partea domnului prim-ministru nu cred că este cazul să discutăm anumite propuneri”, a spus el.

Declarațiile sale vin după ce în presă s-a speculat că Victor Ponta va fi noua propunere de ministru al Justiției. „Nu mi-a propus nimeni să fiu ministrul Justiţiei; nu imi doresc absolut deloc aşa ceva”, a afirmat fostul premier.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top