Connect with us
Președintele Iohannis îi atenționează pe români: "Virusul este încă în societate!"

Politic

Președintele Iohannis îi atenționează pe români: „Virusul este încă în societate!”

Președintele a participat azi la o ședință alături de premierul Ludovic Orban, în cadrul căreia a discutat aspecte importante, precum fondurile europene și legile justiției. Despre hotărârile luate a vorbit în cadrul unei declarații susținute. La finalul acesteia, a ținut să precizeze și detalii referitoare la situația cu care se confruntă țara noastră în prezent și a tras un semnal de alarmă pentru români, avertizându-i că riscurile sunt, în continuare, majore.

Președintele Klaus Iohannis îi atenționează pe români: „Virusul este încă în societate!”

Începând cu 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, mai multe măsuri au fost stabilite și anumite restricții au fost relaxate și de la 1 iunie, ceea ce le oferă românilor mai multă libertate. În acest context, președintele a ținut să precizeze că pericolul nu a trecut și, chiar dacă vor mai fi luate măsuri de relaxare și îi sfătuiește pe români să fie în continuare precauți, pentru că evoluția situației depinde de comportamentul lor. Astfel, le-a cerut să respecte măsurile de prevenire precum purtarea obligatorie a măștii de protecție, respectarea distanțării sociale sau dezinfectarea mâinilor.

„Am luat măsuri de relaxare și vom lua în continuare. Atrag atenția: virusul este încă în societate. Încercăm să relaxăm cât mai mult aceste măsuri de restricții însă e clar că acum răspunderea revine fiecărui român. Distanțarea, purtarea măștii, spălarea mâinilor, rămân importante pentru a nu pierde acum controlul asupra acestei epidemii.”, a declarat președintele Iohannis.

De la 1 iunie au fost realizate mai multe relaxări în cadrul măsurilor de prevenire. Astfel, românii pot circula oriunde în țară, fără a avea asupra declarația pe propria răspundere care să ateste locul în care se deplasează. În plus, oamenii pot merge la plajă și au fost deschise terasele. Aici, oamenii trebuie să respecte mai multe reguli, pentru a evita răspândirea coronavirusului: personalul teraselor va purta echipament special, format din mască de protecție și mănuși. În plus, mesele vor fi așezate la o distanță de cel puțin 2 metri și numărul de persoane de la o masă va fi limitat la 4. În plus, locul în care a stat un client va fi dezinfectat după plecarea acestuia și chiar vor fi oferite meniuri de unică folosință.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Popa Ghiță Cătănuță

    2020-07-31T08:56:29+03:00 at 8:56

    Sunteți în situația lui Ceaușescu, care era convins că românii îl iubesc.
    Sondajele făcute de lingăi va adoarme vigilenta. Romanii va urăsc, se manifesta pe strada, la alimentara, in parc, peste tot au fetele încrâncenate și va înjură cu înverșunare. Nu va încredeți în sondaje, sunt lingușitoare. Cine mai crede in sondaje in Romania? Nimeni! Toți scuipa și înjură, ca pe timpul când Ceaușescu credea în minciunile securității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top