Connect with us
Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după alegerile locale 2020

Politic

Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după alegerile locale 2020

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, 28 septembrie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Este prima reacție a șefului statului după rezultatele alegerilor locale din acest an. Iohannis s-a declarat mulțumit de rezultate și a subliniat că este impresionat de mobilizarea exemplară de care au dat dovadă autoritățile în contextul unui vot în plină pandemie.

Președintele Klaus Iohannis: „S-a conturat o nouă realitate politică”

Iohannis i-a felicitat pe români pentru că au mers la vot în număr mare și a subliniat faptul că este mulțumit de prezența la vot în contextul crizei în care ne aflăm. Totodată, președintele a felicitat autoritățile pentru mobilizarea de care au dat dovadă și pentru faptul că au făcut tot posibilul să protejeze sănătatea cetățenilor pe parcursul procesului de votare.

„Vreau să subliniez că ceea ce am văzut pe parcursul zilei de duminică a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autoritățile implicate și membrii birourilor implicate pentru ca alegătorii să-și exprime votul în maximă siguranță. Am avut o prezență bună la vot cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză. Implicarea fiecăruia dintre noi în privința viitorului nostru va transforma România în țara pe care ne-o dorim.”

Iohannis a mai precizat că PNL și USR formează de acum o nouă realitate politică, criticând social democrații pentru că au rezultate slabe. Șeful statului a ținut să precizeze că liberalii au reușit să obțină un scor istoric, numind PNL-ul cel mai mare partid din țară.

„Victoria aparține în primul rand democrației românești și a fost de asemenea o victorie a dreptei. PNL și USR devin forțele schimbării în bine iar PSD trece în opoziție cu unul din cele mai slabe rezultate.

Pentru PNL este un scor istoric. Felicitări! Sunteți astăzi cel mai mare partid din România. V-ați câștigat credibilitatea prin munca si prin gestionarea celei mai grele crize prin care trece România în prezent. Pentru USR-PLUS este de asemenea un scor foarte bun. Ați dovedit ca perseverenta si proiectele bine gândite va pot asigura un loc pe scena politică”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele a atras atenția că urmează alegerile din luna decembrie, unde se vor lua decizii foarte importante pentru viitorul României. Acesta a fpcut apel la liderii politici să continue dialogul cu populația pentru a spori încrederea și a obține astfel o nouă majoritate în Parlament.

„Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie când majoritatea toxică va înceta. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă care să impună rapid reformele legislative. Printre acestea se numără și legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin”, a mai spus președintele.

Vezi AICI Rezultate Alegeri Locale 2020 în toată țara. Ei sunt noii primari

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top