Connect with us
Președintele PMP, despre invalidarea lui Andrei Năstase pentru funcția de primar al Chișinăului: „Este un abuz”

Politic

Președintele PMP, despre invalidarea lui Andrei Năstase pentru funcția de primar al Chișinăului: „Este un abuz”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că invalidarea mandatului lui Andrei Năstase pentru funcţia de primar general al oraşului Chişinău este un abuz fără precedent.

De asemenea, acesta a declarat faptul că Ministerul român de Externe ar trebui să alerteze toate cancelariile occidentale.

„Este un abuz fără precedent ce se întâmplă acum în Republica Moldova. Practic, dacă aici PSD mimează dialogul ba cu Departamentul de Stat, ba cu Comisia de la Veneţia, Republica Moldova.

Pentru că nu este în Uniunea Europeană, acolo se aplică principiul stalinist – nu contează câţi votează, cine votează, contează cine numără voturile şi validează alegerile. Este un abuz fără precedent.

Și cred că Ministerul de Externe ar trebui să alerteze toate cancelariile occidentale şi trebuie să existe o poziţie fermă a Uniunii Europene în relaţia cu Chişinăul pe această chestiune, pentru că e un atac fără precedent la adresa democraţiei”, a susţinut Tomac la Palatul Parlamentului.

Instanţa nu a confirmat marţi seară legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat, relatează presa de la Chişinău.

„După aproape 3 ore de deliberări, un proces la care presa a fost dată afară de la şedinţă, (…) judecătoarea Rodica Berdilă, care a examinat de una singură, a anunţat că „nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general””, scrie unimedia.info.

În replică, Andrei Năstase, citat de deschide.md, a declarat că decizia de marţi este una „arbitrară” şi că o va contesta la Curtea de Apel.

Andrei Năstase îndeamnă oamenii la protest

Primarul ales al Chişinăului, Andrei Năstase, a îndemnat oamenii să vină miercuri după amiaza la ora 17:30 la Primărie, pentru a manifesta, după ce în seara precedentă instanţa nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, iar mandatul său nu a fost validat.

Votul exprimat de cetăţenii responsabili la 3 iunie a fost desconsiderat de mafie. Aseară, sub paravanul nopţii, alegerile locale din Chişinău au fost invalidate sub pretexte ridicole, total inconsistente. (…) Astăzi, la ora 17.30 ne întâlnim la primăria capitalei pentru a ne apăra votul’. ”Iar duminică, la 14.00, ne revedem în centrul capitalei”, a scris Andrei Năstase miercuri pe pagina sa de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top