Connect with us
Primele declarații ale lui Carles Puidgemont, după ce a fost arestat! Ce i-a spus avocatului

Politic

Primele declarații ale lui Carles Puidgemont, după ce a fost arestat! Ce i-a spus avocatului

Avocatul Gonzalo Boye a dezvăluit că liderul catalan în exil, Carles Puigdemont, arestat duminică în Germania, nu se va preda niciodată şi este hotărât să continue lupta.

Puigdemont şi-a exprimat de asemenea încrederea deplină în justiţia germană, care trebuie să decidă în privinţa extrădării sale în Spania, a adăugat avocatul.

Avocaţii lui Carles Puigdemont preconizau luni o detenţie prelungită în Germania, a doua zi după ce liderul catalan a fost arestat în baza unui mandat european, emis pe fondul acuzaţiilor de rebeliune şi secesiune în Spania.

O purtătoare de cuvânt a procurorilor din nordul Germaniei a amintit tot luni că vineri este sărbătoare în Germania şi că o mare parte din ţară se pregăteşte pentru ziua de Paşte de duminică, o decizie finală fiind puţin probabilă în această săptămână.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Carles Puidgemont, reținut de poliția din Germania

Carles Puidgemont, fostul guvernator al regiunii Cataluny, cel care a militat pentru independența regiunii încălcând Constituția Spania a fost prins astăzi.

Carles Puigdemont, fostul lider separatist catalan căutat de autorităţile spaniole, care îl acuză de rebeliune, a fost reţinut de poliţie în Germania, a anunţat duminică avocatul său, potrivit dpa.

Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole, iar acum este într-o secţie de poliţie din Germania, a scris pe Twitter avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas.

Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat pentru dpa că Puigdemont este în arest.

Curtea Supremă din Spania a emis vineri noi mandate de arestare împotriva lui Puigdemont şi a altor şase politicieni catalani care se află în prezent în străinătate.

CITEȘTE ȘI: Stare de urgenţă în Maldive. Orice persoană poate fi arestată pe stradă
DNA cere arestarea lui Marian Vanghelie! De ce este acuzat fostul primar

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top