Connect with us

Politic

Primele declarații ale lui Liviu Dragnea, după ședința CExN: „Este bine să fie făcută o remaniere”. Ce miniștri sunt vizați

La scurt timp de la încheierea ședinței CExN al PSD, liderul partidului Liviu Dragnea, a anunțat o remaniere guvernamentală a miniştrilor din partea PSD va avea loc în cadrul unui CExN care va fi organizat după referendumul pentru redefinirea familiei.

„În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum.

Asta înseamnă că până atunci… Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu„, a declarat Liviu Dragnea, vineri seară, la finalul şedinţei CExN al PSD.

Întrebat dacă vicepremierul Paul Stănescu ar trebui să mai rămână în Guvern, liderul PSD a răspuns: „O să-mi spun opinia atunci”.

Dragnea a anunţat în context că „buna comunicare” va fi de acum înainte una dintre „calităţile obligatorii” pentru ca un ministru să rămână membru în Guvern.

Citește și: Ce a spus Viorica Dăncilă înaintea ședinței decisive din PSD

„Ce este foarte important, din punctul meu de vedere, şi o să cer în mod imperativ la acel Comitet Executiv şi o să o rog şi pe doamna prim-ministru, ca una din calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului să fie buna comunicare.

Nu este un moft, este o obligaţie a fiecărui membru al Guvernului să comunice cetăţenilor ceea ce face pentru ei în domeniul de activitate. (…) Dar, dacă nu are calitatea de bun comunicator, din punctul meu de vedere nu trebuie să rămână în guvern.

Miniştrii care se ascund, miniştrii cărora le este frică de presă, cărora le este frică să meargă la emisiuni nu pot face parte dintr-un cabinet. Este un cabinet politic, oamenii au dreptul să ştie ceea ce face Guvernul pentru ei. Eu nu mai vreau să fiu purtătorul de cuvânt al ministerelor.

Fiecare ministru să spună ceea ce are de făcut, nu trebuie să inventeze, este un program de guvernare foarte bine structurat, foarte clar, trebuie doar să comunice deciziile pe care le-au luat şi, dacă iau decizii proaste, să-şi asume„, a subliniat liderul PSD.

Dragnea a precizat că nu are cum să se îndoiască vreodată de atitudinea premierului Viorica Dăncilă

„Doamna Viorica Dăncilă este o femeie foarte echilibrată, responsabilă, loială şi cinstită. Grija dumneaei a fost şi rămâne în continuare păstrarea Guvernului a majorităţii parlamentare, a fost şi motivul pentru care nu a ieşit deloc în aceste zile. (…) Foarte bine că nu a ieşit.

Are în continuare susţinerea mea totală, are susţinerea totală din partea PSD, cel puţin declarată. După remaniere o să discutăm, sigur, din nou despre miniştrii care pleacă, care rămân şi aşa mai departe„, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă intenţionează să facă excluderi în situaţia în care atacurile la adresa sa vor continua, Dragnea a răspuns: „Problema nu e la mine. Nu mi-a fost uşor astăzi să blochez această iniţiativă”, a mai spus liderul PSD.

foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top