Politic

Procurorul General, Augustin Lazăr, despre Ordonanța Guvernului: „Există un dosar pe rolul DNA”

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a făcut declarații în această dimineață.

Acesta a spus la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) există un dosar. Despre acest dosar a afirmat că „are o anumită legătură” cu ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv privind modificarea Codurilor Penale. Însă, Augustin Lazăr a refuzat să dea mai multe detalii.

„Există un dosar pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care „are o anumită legătură” cu ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv privind modificarea Codurilor Penale, potrivot procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”, au depus în 24 ianuarie un denunţ penal la DNA. În denunț îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Ce se arată în denunțul penal al membrilor asociației

”Împreună cu colegii şi prietenii Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, am depus ieri (24 ianuarie, n.r.) la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României. Dar și împotriva lui Florin Iordache, ministru al Justiţiei în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracţiuni.

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal . «Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate […]»

2. Prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială”, a anunţat Mihai Poliţeanu pe pagina sa de Facebook.

Articole pe aceeași temă:

Florin Iordache, mesaj de ultimă oră după protestele din 1 februarie 2017 din țară

Liderii PSD din toață țară, chemați la ședință de către Liviu Dragnea, după protestele de aseară

 

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-02T09:54:52+02:00 9:54

Share
Scris de
Vlad Mirabela
Stiri Despre augustin lazardna

Acest site foloseste cookies.

Read More