Connect with us
După protestele ample de aseară, în care peste 150000 de oameni s-au aflat în Piața Victoriei aseară, Procurorul General al României a făcut declarații.

Politic

Procurorul general: „Am primit ieri informări de la MAI privind riscul producerii unor probleme la proteste”

După protestele ample de aseară, în care peste 150000 de oameni s-au aflat în Piața Victoriei aseară, Procurorul General al României a făcut declarații.

Augustin Lazăr a declarat că Ministerul Public a fost informat miercuri de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor incidente la manifestaţia din Capitală.

Un protestatar a fost reținut aseară, iar asupra lui au fost găsite cocktail-uri Molotov. Mai mulți jandarmi au fost răniți în timpul incidentelor de pe 1 febrarie. De asemenea, mai multe persoane aflate la protest au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma, miercuri seară, că nu a primit „informări că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări”.

Procurorul general a declarat, în această dimineață, că a primit de ieri informări. Astfel, s-a vorbit despre riscul producerii unor probleme la proteste.

„Ieri noi am primit informări de la Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme cu ocazia acestei manifestaţii a societăţii civile, dar concret MAI. Prin structurile abilitate, urmărea aceste mişcări pentru a elimina orice risc”. A declarat, joi dimineaţă, procurorul general Augustin Lazăr.

Procurorul General anunță că a fost deschis un dosar penal

Acesta a precizat că la Parchetul Judecătoriei Sector 1 a fost deschis un dosar penal privind violenţele produse la mitingul din Piaţa Victoriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, la Romania TV:

„Nu am primit informări că la mitingul din această seară urmau să fie provocări. Eu nu am primit o asemenea informaţie, dar am luat toate măsurile necesare”. Este declarația de aseară a ministrului Carmen Dan.

Articole pe aceeași temă:

Procurorul General, Augustin Lazăr, despre Ordonanța Guvernului: „Există un dosar pe rolul DNA”

Proteste în București 1 februarie 2017. INCIDENTE GRAVE în Piața Victoriei – LIVE TEXT – VIDEO&FOTO

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top