Categorii Politic

Protest la Cotroceni, 8 februarie – Iohannis a ieșit să discute cu protestatarii

Protest la Cotroceni, 8 februarie – Președintele Klaus Iohannis a ieșit să discute cu protestatarii care îi cereau demisia, miercuri seara.

Update, ora 21.25: În jur de 400 de oameni au luat parte la protestul de la Cotroceni. Manifestația pro-PSD s-a încheiat.

Update, ora 19.40:  Președintele Klaus Iohannis a făcut precizări pe contul său de socializare, după ce a ieșit să vorbească cu cei care îl contestau.

„Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în faţa Palatului Cotroceni. Înţeleg să îmi exercit mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor. Este absolut firesc să existe diferenţe de păreri şi puncte de vedere şi este dreptul fiecărui cetăţean de a-şi face cunoscute convingerile, în mod paşnic şi civilizat”, a scris Iohannis pe contul său de Facebook, motivând hotărârea de a ieşi la cei care-l contestă.

Știre inițială

Conform Hotnews, șeful statului le-a spus celor care manifestau „suntem cu toții români”. Oamenii l-au huiduit și i-au reproșat că a dezbinat țara. Președintele Iohannis a stat câteva minute în stradă, încercând să aibă un dialog cu protestatarii, după care s-a întors la Cotroceni.

După câteva minute, angajații de la Administrația Prezidențială au ieșit să le ofere oamenilor ceai cald, dar aceștia au refuzat.

În jur de 100 de oameni au ieșit în fața Palatului Cotroceni, pentru a-i cere demisia președintelui. Este a patra zi consecutiv în care se organizează proteste în fața Cotroceniului.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-08T21:25:42+02:00 21:25

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More