Connect with us

Politic

Proteste 12 februarie – Noi manifestații în Piața Victoriei și la Palatul Cotroceni

Proteste 12 februarie – Oamenii au ieșit din nou în stradă, duminică seară, atât în Piața Victoriei cât și în fața Palatului Cotroceni.

Update, or 23.15: Protestul s-a terminat.

Update, ora 22.30: Aproximativ 2.000 de oameni mai sunt în Piaţa Victoriei din Capitală, la ora transmiterii acestei ştiri, oamenii începând să plece după ce la ora 21.00 mulţimea a format un tricolor uman.

În Piaţa Victoriei au mai rămas aproximativ 2.000 de oameni, iar circulaţia este în continuare blocată în zonă.

La ora 22.00, manifestanţii au cântat imnul naţional.

Aproximativ 30.000 de oameni au ieşit din nou în stradă în mai multe oraşe din ţară, în pofida frigului, protestele încheindu-se cu intonarea Imnului Naţional şi cu promisiunea că aceste acţiuni vor continua. La Cluj, au protestat peste 10.000 de persoane, la Sibiu, peste 7.000, iar la Timişoara, aproximativ 5.000.

Update – 21.25: Sunt 70.000 de oameni în Piața Victoriei.

Update – 21.00: Numărul protestatarilor a ajuns la 60.000.  La ora 21.00, oamenii prezenți în Piața Victoriei au creat un tricolor gigant, folosind hârtie colorată și blitz-urile telefoanelor.

Captură Digi24

La Cotroceni, protestul s-a terminat.

Update – 10.48: În Piața Victoriei sunt, la această oră, aproximativ 50.000 de oameni. Grupuri de persoane vin în continuare spre clădirea Guvernului.

Update – 20.27: Sunt aproximativ 20.000 de oameni în fața Guvernului. la Palatul Cotroceni, numărul manifestanților a ajuns la 1.000.

Update – 19.50: Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală depășește 2.000, iar oamenii continuă să se strângă. Ei scandează „PSD, ciuma roşie”, „Jos Guvernul”, „DNA să vină să vă ia”.

Manifestanţii suflă în vuvuzele şi scandează „PSD, ciuma roşie”, „Jos Guvernul”, „DNA să vină să vă ia”, „Noaptea, ca hoţii”. Unii dintre ei au banderole cu mesajul „#Rezist”.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum: „Pe făraş, Guvernul laş”, „Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, „Somnul naţiunii naşte monştri”, „CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!”, „Votaţi OUG 14”, „Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!”, „#rezist. Ghinion”, „Hoţii la puşcărie” şi „Grindeanu, du-te după Iordache”.

Știrea inițială:

Aproximativ 1000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei, pentru cea de-a 13-a zi la rând. În faţa Palatului Cotroceni numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 600.

La ora 21.00, manifestanţii din fața Guvernului vor să creeze „cel mai mare tricolor uman”. Mai multe persoane au participat, mai devreme, la un flashmob în faţa Guvernului, unde au dansat şi au cântat, mobilizându-se pe Facebook încă din timpul săptămânii.

Potrivit anunţului postat de organizatori pe pagina de Facebook „Corupţia ucide”, la ora 21.00, manifestanţii vor să creeze „cel mai mare tricolor uman”. Oamenii au fost rugați să aducă o sursă de culoare – roşu, galben şi albastru – şi o lanternă.

Organizatorii spun că vor distribui coli de hârtie în cele trei culori, care la ora 21.00 să fie luminate cu lanternele şi cu bliţ-urile telefoanelor mobile. Toate dosarele şi colile colorate ar urma să fie donate, săptămâna viitoare, unor şcoli şi grădiniţe de la marginea Bucureştiului.

În urmă cu o săptămână a fost atins recordul de participanți la un protest. Peste 280.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei, chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Proteste 12 februarie – Manifestații în fața Palatului Cotroceni

La această oră,  în faţa Palatului Cotroceni sunt aproximativ 600 de susţinători ai Guvernului Grindeanu. Aceștia au confecţionat o marionetă cu capul dintr-un dovleac, având lipită o coală de hartie cu fotografia Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Florian Coldea şi cu mesajul „Binomul DNA-SRI”.

Oamenii au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum Iohannis, demisia „Jos DNA, Poliţia politică”, „Noi am votat, tu ne-ai dezbinat”, „DNA, fără cucuvea”.

Aceasta este cea de a opta zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top