Connect with us
Proteste în Piața Victoriei. Oamenii au ieșit din nou în stradă

Politic

Proteste masive în București și mai multe oraşe din ţară

Mai multe proteste au loc în această seară în București dar și în mai multe orașe ale țării. Protestele vin în contextul în care, în această seară, Ministrul Justiției a cerut revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Sute de persoane s-au adunat în mai multe orașe din țară, în semn de nemulțumire față de decizia ministrului Toader de a o revoca pe șefa DNA.

Circa 300 de persoane protestează în Piața Victoriei din Timișoara

„DNA să vină să vă ia!,Slugile nu iau decizii, doar le motivează, Tudorel eşti sluga model, PSD ciuma roşie, Uniţi salvăm toată România, Susţin Laura Codruţa Kovesi”, informează Agerpres.

Aproximativ 100 de persoane au ieşit și în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta. Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Mulţi dintre ei au vuvuzele şi fluiere.

Cei prezenţi scandează lozinci de susţinere a DNA şi a lui Kovesi

Aproape 100 de oameni au ieşit și în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, la un protest spontan, de susţinere a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

O parte din protestatari poartă steaguri, alţii au pancarte cu mesaje de genul: „DNA te vom apăra!” sau „Justiţie, nu corupţie!”.

Proteste au loc şi la Cluj, unde sunt peste 200 de persoane, dar şi la Braşov, unde s-au strâns aproximativ o sută de protestatari, conform News.ro.

Oamenii strigă: ”Nu scăpaţi!, Hoţii, Tudorel, demisia!”. Jandarmii au montat garduri în Piaţa Victoriei.

Numărul persoanelor care protesteayă în Piața Victoriei a ajuns la 1000 de persoane

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA.

El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an.

El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

1 Comment

1 Comment

  1. Petrulenco

    2018-02-22T22:24:49+02:00 at 22:24

    Protestatarii nu ma reprezinta si nici nu ma vor reprezenta, deoarece dau dovada ca nu cunosc Constitutia, drepturile omului, si legea penala, Nu respecta principiile democratiei, nu au respect fata de majoritate, sunt manipulati, sunt josnici si lipsitri de cooerenta, intrun cuvant NESIMTITI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top