Categorii Politic

Raluca Turcan, primele reacții după respingerea moțiunii de cenzură: „Am lansat strângerea de semnături pentru demiterea lui Liviu Dragnea”

Liderul grupului liberal din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a declarat miercuri, după ce moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost respinsă, faptul că a lansat strângerea de semnături ”pentru demisia şi demiterea lui Liviu Dragnea”.

„Explicaţii am cerut, însă nu am primit niciuna, cert este că am lansat strângerea de semnături pentru demisia şi demiterea lui Liviu Dragnea şi dorim să arătăm că, având semnăturile PNL deja puse pe masă, sper eu, semnăturile USR şi ale celor din Pro România.

Avem mai mult de o treime dintre parlamentari care îşi doresc demisia lui Liviu Dragnea. Dacă textul de Regulament nu ar fi fost modificat şi declarat neconstituţional la momentul guvernării Adrian Năstase – că, din nefericire, unele decizii ale Curţii Constituţionale erau influenţate politic -, astăzi Liviu Dragnea ar fi putut fi revocat cu o treime din numărul parlamentarilor.

Citește și: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă, nefiind suficiente voturi exprimate

Însă acest Regulament a fost modificat tot de către o majoritate PSD, tot pentru a salva un preşedinte PSD de Cameră, care deja nu mai avea susţinere”, a afirmat Turcan, după respingerea moţiunii de cenzură.

Plenul Parlamentului a respins miercuri moţiunea de cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP.

S-au înregistrat 166 de voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”. Pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi „pentru”.

Președintele USR: „PSD devine, în mod oficial un partid infracțional”

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că, prin respingerea moţiunii de cenzură, PSD devine ”în mod oficial un partid infracţional” şi îşi asumă faptul că este un ”un partid corupt”.

Citește și: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dezbătută astăzi în Parlament

Moţiunea nu a trecut. Din acest moment, PSD, în mod oficial, devine un partid infracţional. Este o dată istorică, tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, deşi a avut ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun în jurul unui dublu condamnat penal.

Din acest moment, întregul PSD îşi asumă faptul că este un partid corupt, că este un partid care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codul penal care urmează să fie adoptat„, a spus Barna, miercuri, după anunţarea oficială a votului moţiunii.

El susţine că are informaţii că în vacanţa parlamentară Guvernul va adopta o ordonanţă prin care legea potrivit căreia condamnaţii penali nu pot să facă parte din Guvern va fi modificată.

„Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină şi prim-ministru. Deci orice regulă de decenţă şi de respectare a regulilor în România urmează să fie îndepărtată. Ceea ce urmează să facem mai departe ca societate este să semnăm iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice’, această iniţiativă devenind în momentul de faţă o miză majoră pentru societatea din România care trebuie să continue să pună presiune pe acest partid corupt care hotărăşte să scoată România din Europa”, a adăugat Barna.

Potrivit acestuia, singurul parlamentar USR care a lipsit de la vot a fost senatorul Vlad Alexandrescu, aflat într-o delegaţie în străinătate unde se discută înregistrarea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO.

Foto: Facebook Raluca Turcan

Vezi comentarii

  • Vai de capul lor sec. Cand o vezi pe Raluca Turcanu, pe cea care bate la usa unui apartameni si-i spune copilului ca Ponta-i mananca sendviciul, Gorghiu sau pe Orban, te intrebi cum dracu au pretentia astia sa fie votati ?

Acest site foloseste cookies.

Read More