Connect with us
Reacția CSM la declarațiile lui Tudorel Toader: „Sunt afirmaţii grave la adresa justiţiei din România”

Politic

Reacția CSM la declarațiile lui Tudorel Toader: „Sunt afirmaţii grave la adresa justiţiei din România”

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au reacţionat, marţi, după declaraţiile ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care a spus că Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional de garantare a drepturilor cetăţenilor.

Potrivit unei declarații, Secția pentru procurori spune că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei, relatează News.ro.

Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora <>.

Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România.

Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, transmite marţi Secţia pentru procurori a CSM.

Citește și: Ministrul Justiției, despre evaluarea Procurorului General: „Decizia nu a venit din senin”

Luni, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”. Toader a explicat că a anunţat de mult că va fi făcută o astfel de evaluare şi că nu poate spune că rezultatele vor fi pozitive sau negative.

„Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici din circumstanţial. Eu am observat de-a lungul timpului, şi probabil aţi observat şi dumneavoastră, cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are.

Eu am observat cum activitatea ministerului s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Criteriile sunt cele din lege. Voi face evaluarea. În maximum 30 de zile voi prezenta public rezultatele. Eu nu aş spune acum că vor fi negative sau pozitive.

Ca şi în precedent, voi face o radiografie a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general şi voi trage o concluzie”, a declarat, luni, ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

1 Comment

1 Comment

  1. Onofrei Ana

    2018-08-28T16:19:59+03:00 at 16:19

    Domnul Ministru al Justitiei Tudorel Toader are mai mult decit dreptate si probabil ca cei care sunt corupti si se simt cu musca pe caciula reactioneaza dar cei care sunt patiti si loviti de sistemul juridic, gasesc abominabile actele care se petrec in acest sistem, spun asta ca una care sunt licentiata si masteranda in drept si in momentul in care am descoperit o grupare de tip mafiot Delfin International mina-n mina cu bancile cind se scoteau bani din banca cu doar buletinul an 2007 promitind ca te va angaja la ei pe un salariu bun dar care te conditiona sa le cumperi o carte care valora 2.300 euro, iti lua banii si pe aici isi lua talpasita si se faceau nevazuti. La plingerea penala efectuata, cei de la serviciul judiciar mina-n mina cu procurorul de caz au jucat un teatru de asa maniera invocind aberatii si fabricindu-mi un dosar penal, ceea ce nu mi-a venit a crede, si-au umplut oamenii buzunarul pe temeiul infractiunii comise asupra mea, au favorizat infractorii, iar mie mi-au fabricat dosar fara temei.Iata stimabililor cum isi fac unii treaba si sa nu spui nimic ca deranjeaza. Ciinii latra ursul merge, degeaba se fac mitinguri, conferinte de tot felul ca tot ce stiu dumnealor fac. Mi s-a furat o casa Frumusita de Galati bun comun cu tatal meu si din urma decujusului meu tata sunt si unica mostenitoare de drept mi-a vindut si revindut imobilul pentgru a se crea efecte juridice si a se pierde urma fiind grade de rudenie intre vinzatori si cumparatori unde mai pui ca cumparatorii fiind de rea credinta. Desi aveam dosar pe rol dupa ce am actionat in instanta si am atentionat sechestru asigurator in sensul sa nu-mi demoleze casa. ultimul cumparator a construit o vila fara a avea autorizatie de constructie, iar cind l-am intrebat pe primarul comunei Frumusita de Galati cine i-a dat autorizatie de construire, acesta din urma s-a apucat sa-i faca autorizatie de construire retroactiv dupa ce mi-a demolat casa. La plingerea penala, procurorul de caz mi-a invocat aberatii ca nu am facut plingerea in termen, lucru care i-am demonstrat ca ei insisi infractorii mi-au pus la dosar probele in ce priveste data autorizatiei atit de construire cit si cea de demolare. Presedintele de complet l-a intrebat pe in fractor daca am facut plingerea in termen, infractorul avind 2 clase am ramas fara cuvinte de ce se intimpla in justitie si-atunci de ce ne mai mira faptul ca a ajun s lumea sa-si faca deptate, asa ca in ce priveste punerea la indoiala a activitatii si credibilitatii Ministerului Public, nu a facut-o domnul Ministru Tudorel Toader prin afirmatiile facute de domnia sa ci ei insisi din Ministerul Public se fac vinovati de nerespectarea codului deontologic cit si a abaterilor disciplinare.La ora actuala am un dosar pe rol fabricat ca am de plata ce au furat altii. Asta-i justitie ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top