Connect with us
Reacția lui Carmen Dan, după ce i s-a cerut demisia: „Eu pot lucra cu Primăria Capitalei”

Politic

Reacția lui Carmen Dan, după ce i s-a cerut demisia: „Eu pot lucra cu Primăria Capitalei”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la Neptun, după şedinţa CEx PSD în care Gabriela Firea i-a cerut demisia, că situaţia a fost tranşată prin vot de membrii PSD. De asemenea, aceasta a dezvăluit şi că poate colabora fără probleme cu Primăria Capitalei, fiind vorba despre instituţie şi nu de persoane.

„Situaţia s-a tranşat în Comitetul Executiv, prin vot. Este important ce s-a discutat în Cex, eu pot lucra cu Primăria Capitalei. Aici nu vorbim de persoane, ci despre instituţii”, a declarat Carmen Dan, la Neptun.

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a cerut sâmbătă demisia ministrului Carmen Dan pentru modul în care a gestionat situaţia din timpul protestelor din 10 august, dar liderii social democraţi au dat un vot negativ.

Citește și: Gabriela Firea a cerut la şedinţa Comitetului Executiv al PSD demisia lui Carmen Dan

Întrebată la plecarea de la şedinţa CExN a PSD care este relaţia sa în acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns după ședință: „Îmi pare rău să spun, dar este tensionată”.

Totodată, Firea a precizat că rezolvarea acestei situaţii depinde mult şi de Liviu Dragnea.

„Depinde mult şi de dumnealui. Eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat – şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”, a adăugat Firea.

Citește și: Victor Ponta: „Firea este singura care se salvează din falimentul în care duce Dragnea tot PSD-ul”

Întrebată de ce nu a adus în discuţie în şedinţa CExN retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, Firea a spus că i se reproşează mereu că este nouă în partid.

Mie mi se repetă la fiecare Comitet Executiv că sunt nouă în partid şi că s-o las mai moale cu propunerile prea curajoase şi, dacă se consideră că este nevoie de schimbarea conducerii partidului, cred că trebuie doamnele şi domnii care sunt mai vechi în partid să analizeze şi să facă aceste propuneri.

Să vadă dacă în urma votului există un sufragiu majoritar şi să se organizeze sau nu congres. Nu pot eu, repet, om căruia i se reproşează mereu că este nou în politică şi în partid, să vin să stric ordinea statutară a partidului”, a afirmat Firea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top