Connect with us
Premierul Sorin Grindeanu a reacționat după ce Klaus Iohannis a cerut organizarea unui referendum pe tema grațierii.

Politic

Reacția lui Grindeanu după ce Iohannis a cerut referendum

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că i se pare ciudat că în scrisoare președintelui pe tema referendumului nu a fost folosit termenul de grațiere.

Șeful Executivului consideră că președintele Iohannis a realizat că o consultare publică pe această temă nu ar fi legală.

„Am primit şi eu hârtia de la Administraţia Prezidenţială (…) Ce mi se pare ciudat, faţă de ce am văzut aseară în anunţ, că nu se foloseşte termenul de graţiere. Probabil şi-a dat seama domnul preşedinte că nu e legal”, a spus premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Citește și: Referendum național: Klaus Iohannis a declanșat procedurile de organizare

Scrisoarea lui Iohannis pentru referendum

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top