Connect with us
Se pregătesc schimbări de miniștri în Guvernul Grindeanu. Conform unor surse politice, Tudorel Toader ar urma să fie numit la Justiție.

Politic

Schimbări în Guvernul Grindeanu: Tudorel Toader la Justiție, Rovana Plumb la Fonduri Europene

Se anunță schimbări în structura Guvernului Grindeanu. Liderii PSD pregătesc patru noi nume pentru funcțiile de miniștri.

Update, ora 15.03: Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, joi, în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru patru funcţii de ministru: Tudorel Toader la Justiţie, Rovana Plumb la Fonduri Europene, Alexandru Petrescu la Mediul de Afaceri şi Mihai Tudose la Economie.

Știre inițială

Conform unor surse citate de agenția News.ro, coaliția de guvernământ discută posibilitatea numirii lui Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției.

Toader este rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar până în 2016 a fost judecător constituțional. Conform ziarului Adevărul, el este printre puținii rectori care nu au criticat controversata OUG 13.

De asemenea, există posibilitatea ca Alexandru Petrescu, actualul ministru al Economiei să preia funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri. Postul este vacant după demisia lui Florin Jianu.

Printre schimbările care urmează să aibă loc în structura Guvernului se mai numără: Rovana Plumb la Ministerul pentru Fonduri Europene în locul Mihaelei Toader și Mihai Tudose la cel al Economiei.

Mihai Tudose a mai ocupat postul de ministru al Economiei în guvernul Ponta, iar Plumb pe cel de ministru al Muncii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top