Categorii Politic

Ședință CNSU pentru deschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor

Astăzi, 26 august 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește pentru a dezbate măsurile referitoare la deschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor din România. Totodată, va fi discutat și ordinul comun care vizează regulile de protecție sanitară în timpul campaniei electorale din această toamnă.

Ședință CNSU pentru deschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește miercuri pentru o ședință în care se va dezbate deschiderea restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor. Anunțul cu privire la această ședință a fost făcut de către premierul Ludovic Orban, care a declarat că întâlnirea este programată să aibă loc la ora 15.00.

Referitor la restaurante, premierul a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

Tot Orban a declarat că va fi în discuție propunerea de reluare a activității în anumite spații închise, făcând referire la teatre, cinematografe, dar la și activitatea în unități de servire a mesei, adică în restaurante.

„Mâine (nr astăzi), vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban.

Pe ordinea de zi a ședinței va fi și un ordin comun care vizează regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale din această toamnă.

Premierul României, Ludovic Orban a ținut să sublinieze că autoritățile nu intenționează să modifice programul actual de funcționare a sălilor de jocuri de noroc.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More