Connect with us
Duminică, 5 februarie, premierul a decis abrogarea ordonanței. Sorin Grindeanu i-a cerut lui Iordache să își facă evaluarea.

Politic

Update: Ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial

A avut loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia premierul a anunțat că ordonanța va fi abrogată. Primul ministru s-a ținut de cuvânt, după ce aseară, 4 februarie, Sorin Grindeanu a anunțat că va abroga legea ordonanței de urgență.

Update, 16:22: Ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial.

Update, ora 14:58: Guvernul a adoptat abrogarea ordonanței. Premierul i-a cerut ministrului Justiției să-și facă o evaluare pe care să i-o prezinte.

Ședință de Guvern- premierul a abrogat ordonanța

„Am auzit foarte multe opinii de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi, după aceste opinii, să vă spun decizia mea ca prim ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea mea. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva.

Vreau să vă spun că tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp e normal, e chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea. Pe de altă parte, dincolo de mitinguri, și am urmărit cu atenție și am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitatea, s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte membrii și suținătorii noștri. Am luat câteva decizii.

Mâine vom face în regim de urgență o ședință de urgență pentru abrogarea acestei ordonanțe. Termenul folosit de Administrația Prezidențială atunci când mi-a cerut să abrogăm această ordonanță. E nevoie de a avea o concordanță între ceea ce înseamnă CCR și cazul real.”, a anunțat premierul într-o declarație publică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top