Șeful DSU, reacție pe Facebook despre atacurile la adresa sa

17.07.2020
Șeful DSU, reacție pe Facebook despre atacurile la adresa sa

Raed Arafat, șeful DSU a avut o reacție pe Facebook ca urmare a, spune el, atacurilor asupra lui. Totul vine în urma votului Legii pentru epidemii și risc biologic. Arafat precizează că în sfârșit avem o legislație care să permită luarea unor măsuri în lupta contra coronavirusului. Cu toate acestea, șeful DSU spune că au început atacurile asupra lui, deși el nu a scris legea singur, nu a dezbătut-o și nu a votat-o de unul singur.

Șeful DSU, reacție pe Facebook despre atacurile la adresa sa

Arafat spune că a observat, mai ales în ultima perioadă, încercarea unora de a lega cu orice preț numele lui de orice este negativ și neplăcut în relația cu COVID-19. El a postat un mesaj pe Facebook în care își prezintă nemulțumirea.

„Nici nu s-a publicat Legea și au început atacurile împotriva ei și a persoanei mele, de parcă eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbătut-o singur și a votat-o singur. Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ și orice este neplăcut în relație cu COVID-19 este evidentă, mai ales în ultima perioada”, susține Arafat pe Facebook.

Șeful DSU precizează că Legea nu da puteri supreme nici lui și nici unei alte persoane. Doar ca aceasta le permite să acționeze prompt și să ia decizii bazate pe analize și recomandări fără pierdere de timp.

„Încercarile de a spune ca tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz și nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezintă o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități.

Problema COVID-19 este una complexă fiind necesară conlucrarea între noi toți, de la autorități la fiecare individ. Importantă este informarea corectă și ignorarea minciunilor și a știrilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile!”, a mai precizat șeful DSU.