Connect with us
Liviu Dragnea a fost la vot și a votat și pentru Referendum 2019 și Alegerile Europarlamentare 2019

Politic

Senator PSD de Iași: Bugetul pe 2019, doar dacă asigură realizarea A8 și Spitalul Regional

Forma finală a bugetului pe 2019 poate fi luată în considerare doar dacă asigură realizarea Autostrăzii Iași-Pașcani-Târgu Neamț – Târgu-Mureș, Spitalului Regional, a șoselei de centură și a sălii polivalente, susține senatorul PSD de Iași Vasile Toma.

Senatorul PSD de Iași Vasile Toma scrie, sâmbătă, pe Facebook, că Iașul, cu aproape 1 milion de locuitori, este de departe cel mai mare județ din România, iar bugetul de stat pe 2019 trebuie să reflecte această importanță și să asigure realizarea obiectivelor de dezvoltare prin alocări bugetare, în primul rând, pentru Autostrada Iași-Pașcani-Târgu Neamț – Târgu-Mureș, pentru șoseaua de centura, Spitalul Regional și Sala Polivalentă.

„Pentru A8, în special, este necesară suma estimată de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare si credite de angajament) pentru completarea studiilor de fezabilitate (Tg Neamt-Tg Mureș).
De asemenea, sunt necesare credite de angajament care să se transforme, pe parcursul anului, în funcție de etapele parcurse, în credite bugetare, pentru finalizarea documentațiilor și respectiv începerea lucrărilor, în anul 2019, la tronsonul Iași-Pașcani-Tg. Neamț (DN2) pentru realizare SF și Proiect tehnic la secțiunea Ungheni-Iași și la Podul de la Ungheni. Numai cu aceste proiecte, forma finală a bugetului 2019 poate fi luată în considerare pentru vot pozitiv”, scrie senatorul Vasile Toma.

Vineri, și Silviu Macovei, deputat PSD din Iași, a anunțat, într-un comunicat de presă, că va veni cu amendamente la legea bugetului pentru a include finanțare pentru proiectul autostrăzii Unirii, proiect pentru care parlamentarii au votat o lege specială în 2018 de finanțare și construire.

„Există, evident, posibilitatea depunerii de amendamente și eu voi fi unul dintre aceia care va susține și vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranță toți parlamentarii din toată regiunea de nord-est vor vota acest amendament căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români”, spunea Silviu Macovei.

Deputatul Silviu Macovei adăuga că nu vrea să se antepronunțe cu privire la votul său pentru întregul buget, însă îl va vota doar cu fondurile prevăzute pentru A8.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top