Connect with us
Senatul amână din nou ședința în care trebuia votată moțiunea la adresa lui Toader

Politic

Senatul amână din nou ședința în care trebuia votată moțiunea la adresa lui Toader

Senatul a amânat, pentru a doua oară în această săptămână, ședința din cauza lipsei de cvorum. Senatorii trebuiau să dezbată și să voteze moțiunea simplă a Opoziției la adresa lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției s-a prezentat în sala de plen.

Anunțul anulării ședinței de miercuri din lipsa cvorumului a fost făcut de Claudiu Manda, cel care a prezidat plenul de miercuri. În sală au fost prezenți 44 de senatori din jumătate plus unu din numărul total de 136 de senatori necesar întrunirii cvorumului.

„Din totalul de 136 de senatori până în acest moment şi-au înregistrat prezenţa doar 44 de colegi, număr insuficient pentru a desfăşura şedinţa plenului. Urmeayă că activitatea de plen pentru această moţiune să o dezbatem săptămâna viitoare luni (…) Constatăm că nu avem cvorum. Şedinţa nu poate să se ţină. Rămâne să ne vedem luni”, a spus Claudiu Manda, preşedintele de şedinţă.

Este a doua oară când Senatul amână votul pe moțiunea pe justiție.

Comitetul liderilor din Senat a decis, luni, amânarea pentru miercuri a dezbaterii și votul moțiunii simple prin care opoziția cere demisia ministrului Tudorel Toader, din cauza lipsei de cvorum.

Moțiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Tudorel Toader”, a fost depusă de PNL și USR la două săptămâni după ce deputaţii au respins un demers similar al Opoziţiei la adresa ministrului Justiţiei.

Liberalii arată în textul moţiunii depuse miercuri Senat că „imixtiunea în înfăptuirea justiţiei” se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti.

„Greşeala este omenească, dar a persista în greşeală este diabolic. Iată de ce grupul parlamentar al PNL vă solicită încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României, republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti”, potrivit moţiunii.

Ei îl mai acuză pe ministrul Justiţiei că ministerul său nu a soluţionat problema supraaglomerăriii din penitenciare.

Camera Deputaţilor a respins, pe 20 martie, moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” şi două abţineri.

Moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top