Connect with us
Șerban Nicolae, despre Președintele Klaus Iohannis: „Devine complice momentul în care nu dispune desecretizarea acelor protocoale SRI”

Politic

Șerban Nicolae, despre Președintele Klaus Iohannis: „Devine complice momentul în care nu dispune desecretizarea acelor protocoale SRI”

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, consideră că preşedintele Klaus Iohannis „devine complice” deoarece nu dispune desecretizarea unor protocoale care ar dovedi o eventuală implicare a Serviciului Român de Informaţii în viaţa politică și crede că nu există motive pentru menținere acestei confidențialități.

„Normal nu este, în general, ca şeful SRI să se implice în toate aceste chestiuni. În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, categoric era o anumită spaimă a unei părţi oculte din societatea românească, cel puţin oculte.

Dacă vă aduceţi aminte, el a fost în situaţia să se retragă după trei săptămâni, în anul 2009, după ce a ajuns ministru de Interne, succedându-i Gabriel Oprea, fără vreo explicaţie publică foarte lămuritoare, dar în mod cert cu o intervenţie din afară şi neconstituţională. (…)

În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, bănuiala era că ar fi fost ameninţat din partea lui Traian Băsescu sau din anturajul lui Traian Băsescu.

Este din ce în ce mai vizibil şi mai clar că, în România, SRI, prin structurile sale de vârf, de conducere, s-a implicat direct, nu ştiu câţi spioni au prins, nu ştiu câte atentate la siguranţa naţională au dejucat cei din conducerea SRI,

Dar ştiu sigur sau, mă rog, avem acum dovezi că cel puţin în justiţie şi în politică s-au implicat la vârf, cu consecinţe foarte – foarte grave.

Din punctul meu de vedere, preşedintele României devine complice în momentul în care nu dispune desecretizarea acelor protocoale secrete, bazate pe hotărâre a CSAT. Nu este niciun fel de motiv pentru a menţine confidenţialitatea acestor chestiuni”, a spus Şerban Nicolae, miercuri, la Senat.

Liviu Dragnea, dezvăluiri despre Victor Ponta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, la Antena 3, că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii de la acea vreme George Maior. Într-o postare pe Facebook, Ponta a negat aceste acuzaţii.

CITEȘTE ȘI: Eugen Tomac, despre Liviu Dragnea: „Încearcă să arunce cât mai multe povești pentru a acoperi o parte dintre acuzațiile care i se aduc”

Liviu Dragnea, despre declarațiile de marți: „Aseară a fost doar un episod, aveți răbdare”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top